Afbeelding verplaatsen

Status
Niet open voor verdere reacties.

h.hijma

Gebruiker
Lid geworden
7 sep 2001
Berichten
831
In word 97 kon een afbeelding altijd vrij worden verplaatst. maar in word 2000 word een afbeelding achter de cursor geplaatst (ik kan een afbeelding bijvoorbeeld niet meer buiten de pagina marges plaatsen)

Is er ook iemand die weet hoe ik dit in word 2000 wél voor elkaar kan krijgen?
 
Ik weet niet of ik precies begrijp wat je wilt, maar probeer het volgende eens: rechter muisknop op de afbeelding klikken --> figuur opmaken --> kies bij het tabblad indeling vierkant, rondom, achter tekst of voor teks (net hoe je het zelf wilt hebben).

Succes!
 
Heeft dat niet met je instellingen te maaken bij:
Opmaak/Randen & Arcering ?

Falco
 
In mijn versie van Word 2000 kan ik een afbeelding met de kruiscursor vrij verlaatsen, zelfs buiten het blad.

Maar...

Klik in de afbeelding, rechter muisknop kies afbeelding/figuur/object opmaken. In het tabblad indeling zie je een knop 'geavanceerd'. Kies in het tabblad 'tekstomloop' voor een andere als 'In lijn met tekst'.
Nu kun je op het andere tabblad, 'Figuurpositie', allerlei dingen opgeven. Belangrijker is dat je nu, na OK terug in je document, de figuur vrij kunt verplaatsen.

Sucses
 
Ron :

misschien een tip:

het gewenste effect -> een afb. vrij kunnen bewegen over het papier / buiten de marges brengen, bereik je ook al door bijv. "rondom" te kiezen zoals Epic schrijft, m.a.w. je hoeft in dat scherm niet voor geavanceerd te kiezen en daarna weer voor andere opties. Met Epics manier ben je er dus al. Scheelt "klik" handelingen.


Misschien een snellere manier : (minder muisklikken)
Kies in Word te voor "invoegen", "tekstvak".

That's all, een eventuele foto / afb. noem maar op die je in het zojuist geplaatste tekstvak zet, laat zich middels het tekstvak ook overal heenslepen. Kijk wel even uit dat je niet de randen van de afbeelding, maar de randen van het tekstvak selecteert, anders kan je niet slepen. (de randen zitten natuurlijk vrij dicht bij elkaar)
 
Laatst bewerkt:
Hij doet't alweer

't was al laat toen ik m'n vraag plaatste, en ik had al de hele dag achter de pc gezeten (dan gaat het logisch denken wat moeilijker) ;)

Bedankt!
 
Geplaatst door gast0225
Misschien een snellere manier : (minder muisklikken)
Kies in Word te voor "invoegen", "tekstvak".

Dat vind ik het paard achter de wagen spannen, de opmaak-kenmerken voor een tekstvak zijjn gelijk aan die voor een afbeelding, behalve dat de standaard instelling niet uitgaat van basislijn. Maar je creëert wel een extra laag die de afhandeling van het document ook extra belast. Niet erg bij een paar pagina's, maar bij grotere documenten beslist vertragend.

En aan allen excuus dat ik in mijn vorige reactie geprobeerd heb niet in een paar steekwoorden te antwoorden, maar gepoogd heb uitleg te geven.
 
Beste Ron,

je hebt hartstikke gelijk, de omvang van een groot document met veel plaatjes zal er nogal door toenemen.
Maar de doorsnee gebruiker die een plaatje in een document van een pagina of wat plaatst is toch echt sneller af met het maken van een tekstvak met 2 muisklikken ;)

Daarnaast -en daar fiets je omheen- is het naar het tabblad geavanceerd gaan zoals jij schreef, onnodig en levert het extra muisklikken op. Zoals Epic beschrijft -en jij eigenlijk ook- BEN je er al in het eerste scherm! :D
 
en daarnaast,

het gaat m.i. bij het helpen van mensen die vragen hebben niet om wie het eerste / beste / snelste reageert, maar om het feit dat er zoveel mogelijk opties worden geboden zodat een vraagsteller kan kiezen welke hij de beste / handigste / makkelijkste vindt.

Dit forum is niet bedoeld om elkaar de "loef" af te steken.
 
en dan tot slot :

het is niet mijn stijl (en ook niet de bedoeling van dit forum) om anderen op hun oplossingen "aan te vallen" dan wel daarover denigrerend te doen (al zal het mij onbedoeld misschien wel eens overkomen zijn of nog gaan overkomen...........)

Geplaatst door Pasja
Misschien een snellere manier : (minder muisklikken)
Kies in Word te voor "invoegen", "tekstvak".

Kijk bijv. naar je eigen quote van mijn reactie / suggestie. Ik suggereer dat er misschien een snellere manier is.

Ik trek niet onmiddellijk een conclusie / verbind een waarde oordeel aan het antwoord van een ander zoals in dit stukje tekst (!!!)
Geplaatst door rmschoof
Dat vind ik het paard achter de wagen spannen

met vriendelijke helpmijgroeten,
 
Laatst bewerkt:
Beste Pasja,

Duidelijk wat jij er van vindt.
Evenzo duidelijk wat ik er van vind. Ik suggereer geen alwetendheid, noch dat mijn mening beter is dan die van een ander. Maar ik geef mijn mening wel. Ik vind dat...

Overigens zal ik de oplossing via het tekstvak niet propageren, want ik blijf dat vinden.

En het is goed dat meerdere mensen hun oplossing aanbieden, dat ben ik met je eens, maar daarom is het nog niet verkeerd als iemand zijn mening over die oplossing geeft. Mits daar een motivatie aan toegevoegd is. Dan kan de hulpvrager zelf uitmaken wat ie er van vindt.

Met optimistische groeten,
 
zo te lezen zijn we het eens :D

(misschien niet over een individuele oplossing, maar over het gedachtengoed erachter........... :D )
 
<img src="avatar.php?userid=9776&dateline=1039338957" border="0" alt=""><img src="images/smilies/biggrin.gif" border="0">
Lijkt mij ook.......
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan