afsluiten zonder reden

Status
Niet open voor verdere reacties.

kreemers

Gebruiker
Lid geworden
17 okt 2000
Berichten
632
hallo een vriend belt me zojuist dat zijn pc er telkens vanzelf mee stopt. krijgt een melding dat het systeem wordt afgesloten omdat de RPC (Remote procedure call) plotseling gestopt is. Daarna geeft het je 1 minuut om alle programma's af te sluiten\
 
Wat moet je doen als je denkt dat je het slachtoffer bent geworden of nog kunt worden van het Remote Procedure Call lek en/of "bijbehorende" virussen?

Stap 1.
- Haal de critical update(s) van http://windowsupdate.microsoft.com/
- Als dat niet (meer) werkt, haal dan de juiste versie van deze pagina: http://www.microsoft.com/technet/treeview/?url=/technet/security/bulletin/MS03-026.asp ("gewone" PC's zijn 32bit, dus je moet de XP 32bit versie hebben)

Stap 2.
- Scan je PC met een up-to-date virusscanner (die had je al toch? Zo niet, haal er eentje op en zorg dat die permanent draait en regelmatig geupdate wordt).

Stap 3.
- Installeer een firewall programma. Bijvoorbeeld de Personal Firewall van Kerio (http://www.kerio.com/). Onder WinXP kun je ook de ingebouwde firewall aanzetten.

Nog even voor de duidelijkheid: de Remote Procedure Call vulnerability is op zichzelf geen virus, maar een veiligheidslek in Windows. Door dit lek kunnen er echter wél virussen op je PC geinstalleerd worden die nu eens niet via mail of een besmette Kazaa download binnenkomen (en waar je dus zelf weinig aan kan doen).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan