Beheer bestanden van harde schijf op afstand

Status
Niet open voor verdere reacties.

PatrickvdW

Gebruiker
Lid geworden
30 dec 2007
Berichten
28
Hallo allemaal,

Allereerst bedankt dat jullie de moeite nemen dit te lezen, en me willen helpen.

Ik wil met een VPN-achtige omgeving creëeren, door met één of meer cliëntcomputers een hostcomputer te benaderen. De computers bevinden zich neit in hetzelfde netwerk.

Bij de hostcomputer heb ik geen router, bij één cliëntcomputer wel, bij de andere cliëntcomputer ook geen. Indien dit nodig is, ben ik bereid deze aan te schaffen.

Ik wil op de cliëntcomputers bestanden kunnen openen die zich bevinden op partitie D van de hostcomputer. Deze bestanden wil ik vervolgens ook weer op kunnen slaan op de hostcomputer. Met andere woorden, ik wil op afstand toegang tot een bepaalde partitie.

Het hoeft niet specifiek een partitie te zijn; als ik al op afstand toegang heb tot "Deze computer" of een andere soortgelijke mogelijkheid waarmee ik die bestanden kan openen, ben ik al tevreden.

Uiteraard heb ik mezelf rot gezocht op internet, maar heel veel wijzer word ik er niet van.

Ik heb bijvoorbeeld op onderstaande pagina's gekeken, maar ik kom niet bij de optie "Allow connections to this computer" of "accept incoming connections".

http://onecomputerguy.com/networking/vista_vpn_server.htm
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/856814

Ik ben ervaren op computergebied, alleen dit is voor mij iets nieuws. Ik hoop dan ook dat er iemand is die mij een schop in de goede richting wil geven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan