Casema gaat weer zelf breedband aanbieden...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Casema gaat weer zelf breedband aanbieden

Donderdag, 25 maart 2004 - Casema is na vier jaar weer terug als internetaanbieder op zijn eigen netwerk. Het kabelbedrijf gaat concurreren met Wanadoo.

Wie nu in het Casema-gebied woont en wil internetten via de kabel, is aangewezen op Wanadoo. Dat Wanadoo internet mag aanbieden via de kabel van Casema is een erfenis uit de tijd dat beide bedrijven dochterondernemingen waren van France Telecom.

Wanadoo is dat nog steeds, maar eind 2002 verkocht France Telecom Casema aan een consortium van financiers.

Nu, ruim een jaar later, keert Casema weer terug als internetaanbieder op zijn eigen netwerk. Begin april ("Het is geen 1-aprilgrap", benadrukt de woordvoerder) start de verkoop van 'Casema Kabelbreed Internet'. De eerste abonnees moeten half april al online zijn.

Verschillen
Op het oog zijn er geen verschillen tussen het kabelinternetaanbod van Casema en dat van Wanadoo. De prijzen en snelheden zijn gelijk.

De verschillen zijn klein, erkent Casema-woordvoerder Gradus Vos. "Wie kabelinternet van Wanadoo afneemt, heeft te maken met twee partijen: Wanadoo en Casema. Dat kan nog wel eens problemen opleveren. Bij ons eigen aanbod hebben we de complete verantwoordelijkheid voor het product."

"Bovendien richten wij ons niet zozeer op de portal, zoals Wanadoo, maar meer op het aanbieden van zaken als spam- en virusfilters", vervolgt Vos. "Ook kunnen abonnees bij ons in tegenstelling tot sommige andere providers onbeperkt gebruikmaken van usenet, inclusief de binaries-groepen."

In de toekomst moeten er meer verschillen komen tussen de pakketten van Wanadoo en Casema. "Naar het eind van dit jaar zullen er meer verschillen komen, bijvoorbeeld op het punt van snelheid."

Op dit moment maken ongeveer 180.000 kabelinternetters via Wanadoo gebruik van het netwerk van Casema. Na UPC en Essent is Casema het grootste kabelbedrijf van Nederland. Bron: webwereld.nl
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan