CWShredder wordt niet meer ge-update...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Trojaans paard CoolWebSearch niet meer te verwijderen

De Nederlandse student Merijn Bellekom zal stoppen met het programma CWShredder, waardoor het programma CoolWebSearch niet meer automatisch van computers verwijderd kan worden. CoolWebSearch is een Trojaans paard / spyware dat allerlei bookmarks van porno websites op de computer installeert, een toolbar aan Internet Explorer toevoegt, de startpagina verandert, de prestaties van de PC vermindert en aanpassingen maakt waardoor Windows kan crashen. Bellekom heeft onlangs versie 1.59 van CWShredder beschikbaar gesteld, maar waarschuwt dat het programma niet meer geupdate zal worden. "Er moeten een paar bugs verholpen worden, maar daarna is er niet veel meer te doen. Ik heb niet de middelen om de nieuwste varianten te verwijderen. Ze zijn te agressief en te gecompliceerd om automatisch te verwijderen," zo laat Bellekom in dit artikel weten. Bron: security.nl :confused:

Site van de maker: http://www.spywareinfo.com/~merijn/
 
Laatst bewerkt:
http://spywareinfo.com/~merijn/

Het goede nieuws is dat Merijn het toch voor elkaar heeft gekregen om "tussendoor" af te studeren in Scheikunde en nu Informatiekunde gaat studeren.

Laten we niet vergeten dat ook hij zijn eigen leven heeft en een heleboel tijd in CWS heeft gestoken terwijl ze eigenlijk geen knip voor hun neus waard zijn.

Groetjes,

Pieter
 
Dat is idd razend knap Pieter, maar jammer dat niemand het stokje overneemt, zo krijgt CWS misschien vrij spel. Alhoewel Ad-aware trouwens ook goed werk doet. Van de week bij dochterlief een zooi CWS-entry's met dit progje weg kunnen halen. Opvallend was wel dat een paar scans nodig waren voordat alles weer schoon was. Dus lukt het de 1e keer niet helemaal met Ad-aware, gewoon nog een keer scannen, da's mijn ervaring. (en/of Spybot natuurlijk...:) )
 
Toch vreemd, want als je op de eerste link klikt die je geeft in je laatste bericht, gaat ie connecten met "Download Site", en deze is wel degelijk http://www.spywareinfo.com/~merijn/ ... dus wel een beetje vreemd. Maar het gaat erom dat ie het doet :)

Je hoeft er niet elke keer bij te vermelden dat et een of andere link van mij is hoor ;)

Edit :( :( :( Blijkbaar net uit de lucht gehaald, want mijn link werkt ook niet meer :(
 
Laatst bewerkt:
Mogelijk stopt ook de site van Merijn, afijn de 2 gegeven nieuwe links doet 't wel iig. :thumb:
 
:thumb: Goed dat je het ziet! een dikke :thumb:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan