de verschillen graag....

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ook via een Switch moet je bij elkaar op de computer kunnen komen.
 
Met hub, switch en met router kun je op elkaars computer komen.
Met een zowel router als hub of switch kun je internet delen. Bij een router zit de verbinding in het apparaat zelf. Bij een switch kan dat niet en is de verbinding ingesteld op een computer. Voordeel van de router is dus dat er geen 2 computers hoeven aan te staan.

Dan nog: een hub verbindt computers maar is een dom apparaat. Dom in de zin van: netwerkverkeer gaat langs alle poorten netzolang tot de computer waar het voor bedoeld is, reageert. een switch onthoudt waar een verzoek vandaan komt en stuurt reactie direct naar de juiste pc. e intelligent switch is dus effectiever voor een snel netwerk. De meeste routers fungeren als router met ingebouwde switch.
 
Laatst bewerkt:
Geplaatst door Sidi
Met hub, switch en met router kun je op elkaars computer komen.
Met een router kun je internet delen; de verbinding met internet is ingesteld op de router en niet op een computer. daarvoor hoeft dan geen andere computer aan te staan.
Met een switch en hub kun je dus ook internet delen maar moet de computer waar de internetverbinding op is ingesteld wel aanstaan.
hetzelfde dus als met een crossed cable connectie?
 
Had net mijn berich aangepast om het wat duidelijker te maken terwijl ji alweer reageerde :D

Eh, ja. Een crossed cable connectie is gewoon een rechtstreekse verbinding met een andere computer. Je kunt dan internet delen via zo'n Windows wizard maar je kunt ook een aparte proxy gebruiken en instellen op de hoofdcomputer.
 
Geplaatst door Sidi
maar je kunt ook een aparte proxy gebruiken en instellen op de hoofdcomputer. [/B]
ben waarschijnlijk een ongelofelijke nitwit maar waar dient zo'n proxy eigenlijk voor?
 
Een proxy is een serverprogrammaatje dat je internetverbinding beschikbaar stelt voor andere pc's binnen een netwerk. Die pc's moet je dan naar de proxy laten verwijzen.

ben waarschijnlijk een ongelofelijke nitwit
Die zijn hier ook welkom, hoor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan