Defecte update zorgt voor problemen (Trend Micro)...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Overbelasting door virusscanner van Trend Micro
Defecte update zorgt voor problemen


Een onlangs verschenen update voor de virusscanners van Trend Micro PC-cillin Internet Security en OfficeScan Corporate Edition kan er onder bepaalde omstandigheden voor zorgen dat de computer waarop de update geïnstalleerd is helemaal overbelast raakt. Gebleken is dat de virusscanners op Windows 2003 Server en Windows XP de processor volledig voor zichzelf houden. Het gaat volgens Trendmicro om update nummer 594 die op 22 april jongstleden verschenen is.

Volgens Trend Micro wodt het probleem veroorzaakt door het niet compatibel zijn van de scan-engine, de virusdefinities en een aantal functies van het bedrijfssysteem. Wat niet compatibel is wordt door Trend Micro niet nader uitgelegd.

Trend Micro heeft inmiddels een nieuwe update met het nummer 596 klaarstaan die het probleem moet verhelpen. Het kan echter gebeuren dat deze update niet meer automatisch wordt geïnstalleerd. Is dat het geval, dan zult u als gebruiker van een van de hier boven genoemde programma's de update handmatig moeten installeren. Hoe u dat doet leest u in de desbetreffende Advisory van Trend Miro. Bron: breekpunt.nl

Advisory voor OfficeScan Corporate Edition
Advisory voor PC-cillin Internet Security

Zie ook: webwereld.nl
 
Laatst bewerkt:
Trend Micro: Virusupdate was voor Rbot-worm

Woensdag, 27 april 2005 - webwereld.nl De software-update die Trend Micro afgelopen weekend uitbracht, was een haastige poging om de Rbot-worm tegen te houden.

Dat heeft het beveiligingsbedrijf bevestigd. Afgelopen zaterdag werd anderhalf uur lang een software-update aangeboden die, bij nader inzien, een onbekend aantal pc-gebruikers in de problemen heeft gebracht.

De update was bedoeld om de verspreiding de Rbot-worm tegen te gaan. Inmiddels is gebleken dat deze update te snel online is gezet.

In de software-update zat een fout waardoor het programma bijna al het werkgeheugen van de pc in beslag nam. Hierdoor bleven pc's hangen of liepen ze vast. Voor zover bekend hebben vooral Japanse bedrijven problemen ondervonden.

De fout zat in de compressietool Ultraprotect dat data comprimeert en vertaalt voor Windows-programma's. Overigens heeft de 'foute' update geen gevolgen gehad voor Hotmail-gebruikers, aldus een woordvoerder van het beveiligingsbedrijf. Trend Micro levert de antivirusbeveiliging voor de gratis maildienst van Microsoft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan