Deurbel maken in Ubuntu.

Status
Niet open voor verdere reacties.

pity123

Gebruiker
Lid geworden
13 okt 2010
Berichten
592
Hoi,

Ik zou graag willen weten hoe je zoiets maakt:
[video=youtube;VN1tFHwJAso]http://www.youtube.com/watch?v=VN1tFHwJAso[/video]
Hij gebruikt een parallelle poort. Meer weet ik er niet van.

Heeft iemand misschien ideeën hoe ik zoiets maak?

PS. Ik weet niet precies waar ik deze post inzet, dus mijn excuses als het niet goed is.

Groet,
 
Via de parallelle poort kun je een schakelbord aansturen. Op het schakelbord kun je dan schakelaars aansluiten. Ook kun je er bewegingssensors op aansluiten. Zodra er een schakelaar om gaat stuurt het schakelbord dit via de parallelle poort naar de PC. Hier heb je software nodig die dit omzet in leesbare informatie. De computer kan dan eventueel een alarmnummer bellen, smsjes of mailtjes versturen.

Voorbeeld van een schakelbord: http://members.iinet.net.au/~alw1746/awhome/electronics/AlarmParPort/index.htm Dit is trouwens wel een hele goedkope oplossing.

Een simpele alarminstallatie is uiteindelijk een stuk goedkoper, zeker in verbruik. Je zult de computer die e.e.a. aanstuurt ook moeten voorzien van een UPS (backup voor stroom). Zonder netspanning anders geen alarmsysteem. Per schakelpoort ben je zo'n € 10,00 kwijt, incl schakelrelais.
 
Is het niet mogelijk om 2 kabels die uit de poort komen tegen elkaar aan te houden?

Groet,
 
Ja, dat kan ook maar die poorten zijn zeer gevoelig, dat is niet aan te raden. Een spanningspiekje en je parallelle poort is overleden. Zoals gezegd is de oplossing van die site heel goedkoop, echte schakelbordjes werken met optocouplers (lichtschakelaars) die voorkomen dat er een te grote spanning op de i/o poort (parallelle poort) komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan