Donkere wolken boven ontwikkeling Firefox...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Donkere wolken boven ontwikkeling Firefox

Dinsdag, 8 maart 2005 - webwereld.nl Het is niet allemaal koek en ei wat Firefox aangaat. Een van de drijvende krachten blijkt boordevol frustratie te zitten en staat op het punt te stoppen.

De maat is vol voor Mike Connor. Zo veel is duidelijk bij lezing van zijn meest recente bijdrage op zijn weblog. "Dit houdt me bezig en dit houdt me al een behoorlijke tijd bezig. In bijna drie jaar zijn we er, om veel verschillende redenen niet in geslaagd een gemeenschap van hackers op te bouwen. En nu hebben we een probleem", aldus begint Connor zijn bericht.

Het sprookje van de kleine browser Firefox die groot werd en het met succes opnam tegen de almachtige Internet Explorer lijkt niet zondermeer af te stevenen op een gelukkig einde. Volgens Connor krijgt de browser niet de aandacht die hij nodig heeft. Van de zes mensen die daadwerkelijk wijzigingen kunnen aanbrengen is Connor de enige die echt actief is, zo stelt hij.

Sterker nog: hij is de enige die zich het lot van de browser aantrekt, aldus een gefrustreerde Connor. De maat is vol voor hem; hij staat op het punt het bijltje erbij neer te gooien: "Het is niet leuk meer." Met een buglijst die de afgelopen maanden nauwelijks korter is geworden, is Connor naar eigen zeggen erg cynisch geworden.

Hij heeft er weinig vertrouwen in dat volgende versies op tijd zullen verschijnen. Versie 1.5 zou dit jaar moeten verschijnen, maar het is de vraag of dat lukt. Versie 2.0 op zijn beurt moet niet voor het einde van 2006 te worden verwacht. Zie ook: security.nl + tweakers.net
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan