Download software

Status
Niet open voor verdere reacties.
waarom is iedereen zo enthouisiast over youtube naar mp3? de kwaliteit is bagger. vaak download je 128 kbs, wat dus absoluut niet goed is op enigszins normale speakers. verder kan je op prostopleer <-- google, 1e hit (nee modjes, niet illegaal) gewoon gratis losse mp3tjes downloaden, zonder te uploaden. dit is dus niet p2p, maar wel snel, legaal en virusvrij (russiche site, maar gewoon je zoekterm erin knallen).

ik raad je sowieso af om p2p te gebruiken aangezien je niet weet wat je nou eigenlijk aan het downloaden bent, het illegaal is en vaak langzaam.
 
Sinds wanneer kun je legaal MP3 downloaden? Er staat copyright/auteursrecht op de nummers.
 
naja legaal downloaden kan wel bij de 538 download shop :p hahah

neej downloaden is eigenlijks altijd illegaal.
Het downloaden er van eigelijk niet.
Het verspreiden ervan wel ;)
 
@crash, simpelweg door de vage wetgeving omtrent het downloaden wordt hier niemand voor bestraft. ik zeg ook niet dat het per definitie legaal is, maar het downloaden van mp3 en films wordt nergens als illegaal omschreven. uploaden daarentegen wel, maar aangezien dit een russische site is waar je niks hoeft te uploaden om te kunnen downloaden maakt dat niet uit. software downloaden mag echter ook niet zonder toestemming. een reservekopie maken of een item downloaden om te proberen alvorens kopen mag daarentegen weer wel.

over deze vaagheid heb ik het dus... zo veel regels dat zelfs de overheid het niet meer weet.

n.b. probeer eens een agent aan te houden op straat, pak je mini laptop erbij en laat hem je volle queue in utorrent zien, kans op arrestatie? dont think so.

je begint overigens over het auteursrecht, maar weet je überhaupt wel wat dat inhoud? mensen vinden het altijd leuk om meteen over auteursrechten te beginnen zonder de content van dit recht te weten. het auteursrecht zegt niks anders dan dat het werk niet verspreid of gepubliceerd mag worden zonder toestemming van de maker... en als je downloadt verspreid je zelf niks. zodoende is downloaden niet illegaal, maar uploaden wel.

- edit: http://www.iusmentis.com/auteursrecht/downloaden/ + http://www.iusmentis.com/auteursrecht/nl/mp3/mp3legaal/ -
 
Laatst bewerkt:
Tja de vaagheid die jammer genoeg te groot en te vaak bij de mensen tegen komt is ook niet met woorden te omvatten.

Neem nou zo'n agent van politie ,zou hij tegen je gaan zeggen dat er wel een auteursrechten wet is waar over gesproken word maar geen downloaders rechten wet.
En die verantwoording voor je zelf is.
Als je nou van avond in je bed naar al die sterren aan de hemel ligt kijken ,en je dan toch gaat afvragen waar is mijn dak eigenlijk naar toe.
Je ook die verandwoording tegen over je zelf als dat gebeurd door dat iets verkeerd heb gedownload waardoor bij je hebben inbreken en je dak boven de kop heb.
Je wist van te voren dat als je iets wat door rechten in de wet is beschermd download zonder dat er de nodige toestemming van de rechts hebbende (dus niet de maker) is verleend het van een twijvelachtige bron het toch download er risico's aan zijn verbonden en het heel moeilijk word om nog iets te kunnen verhalen.

Het gaat alleen om die gene die al die rechten hebben verzameld ,op wat voor manier dan ook en in hun bezit hebben.
wat in de regel bij een mediaconglomeraat is.
Zoals Viacom ,Walt Disney ,Sony.

Grappig die links had na 2 woorden al genoeg (law ,explaind).
Dat doet een advocaat ook en klets zo de ergste moordenaar en kinder verkrachter vrij.
En dat geeft geen goed beeld van wat gehele concept inhoud en word maar 1 kant benaderd.

Maar het punt is ook voor die gene die eventueel mee lezen dat ze wat alerter zijn op malware en security als er ook nog richting russiche muziek warez sites word gegaan.

Maar waarom zou je nou zoiets als het geluid van een .aac bestand in de video's youtube gaan transcoderen naar een mp3 die ouder is en de zelfde snelheid (bps) een lagere kwaliteit kan bieden terwijl het omzetten alleen al kwaliteit verlies geeft.

Zelf extract ik het aac bestand er gewoon uit met FLV Extract.
Seconde werk zonder kwaliteit verlies.

Vind zelf het beste P2P programma is nog altijd eMule van het eMule project waar Merkur mee begon.
Door dat het veel mogelijkheden geeft zoals met de instellingen voor beveiliging.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan