Eerste patch voor Windows XP SP2...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Eerste patch voor Windows XP SP2

Den Haag, 9.25 uur - automatiseringsgids.nl Microsoft heeft de eerste patch voor Service Pack 2 (SP2) uitgebracht, nog voordat deze mega-patch van Windows XP algemeen beschikbaar is.

De eerste patch voor de patch is bedoeld voor bedrijven die een Virtual Private Network gebruiken. Na installatie van SP2 worden op één na alle poorten die voor 'loopback'-verbindingen worden gebruikt afgesloten. Daardoor zijn dergelijke verbindingen in een VPN niet meer op te zetten als daarin van een andere poort dan poort 127.0.0.1 gebruik wordt gemaakt.

Microsoft heeft de patch beschikbaar gemaakt op zijn website. (jwy)

Topic XP SP2-info
 
Dus we hebben nu een patch voor een patch die nog niet algemeen uit is.

Geweldig gewoon :rolleyes:
 
Een algemene reparatie komt er niet

Microsoft heeft in het tweede servicepack voor Windows XP (SP2) een probleem ontdekt dat in bepaalde gevallen een probleem met VPN-netwerken geeft. Het probleem is echter zo uitzonderlijk, dat Microsoft er nu nog een algemene reparatie voor uitbrengt. De ?hotfix? wordt bewaard voor een toekomstige patch.
Het SP2 moet volgens kenners niet als het eindpunt van alle Windows-reparaties worden gezien. "Het schrijven van software is mensenwerk en een gecompliceerde klus. We denken niet dat er in de toekomst geen pleisters nodig zijn", aldus een analist.

Het post-SP2 ontdekte probleem draait rond zogenoemde loopback adressen in de computer. Dit zijn netwerkadressen die verwijzen naar de computer zelf. Dat is soms nodig voor het gebruik van bepaalde software.

In de beschrijving van het probleem stelt Microsoft dat het SP2 alleen terugverwijzingen naar de eigen computer accepteert op ip-adres 127.0.0.1.

Wie andere adressen nodig gebruikt om naar de computer terug te verwijzen, krijgt een foutmelding. Microsoft heeft een reparatie gemaakt voor dit probleem, maar kiest er voor om die niet breed ter download aan te bieden. Wie last heeft van het beschreven probleem, kan telefonisch bij de betaalde Microsoft klantenservice om de hotfix vragen.

Bedrijven die dat wensen, kunnen de hotfix via de IT-afdeling implementeren. Wanneer blijkt dat de hotfix het probleem verhelpt - en er geen andere oorzaak is voor de storing - zullen de kosten voor ondersteuning worden kwijtgescholden, laat Microsoft weten.

De probleem zal op een later tijdstip in een allesomvattende patch worden opgelost. Aldus wat aanvullende info op zdnet.nl
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan