Enkele vragen met betrekking tot MySQL

Status
Niet open voor verdere reacties.

Egel007

Gebruiker
Lid geworden
4 dec 2007
Berichten
271
Beste lezers,

Heb al flink wat Gegoogle'd, maar echt rijker aan interessante informatie kom ik niet echt. Ik heb een aantal vragen met betrekking tot MySQL, gezien ik dat nu gebruik voor mijn website. Alvast bedankt natuurlijk als u mij hiermee helpt, helemaal top! Natuurlijk hoeft niet alles helemaal voorgekauwd te worden, ik vind het leuk om wat te prutsen, maar een beetje de goede richting opgestuurd worden lijkt me op dit moment erg handig.

Ten eerste vroeg ik me af hoe ik speciale leestekens goed kon laten weergeven (ë, é, ", etc). Ik heb namelijk in mijn MySQL-database enkele nieuwsartikelen geplaatst die ik vervolgens op mijn site wil laten weergeven, maar in die nieuwsartikelen zitten flink wat leestekens waarbij ik op de site dus '?' krijg te zien. U weet vast wel wat ik bedoel, en heeft het vast wel vaker gezien.
Heb dus even Google ingeschakeld, maar een echt duidelijke oplossing kon ik hiervoor niet vinden. Iemand dus enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Ten tweede was het een probleem hoe ik nou precies media op kon slaan in mijn database. Heb het al eens eerder gevraagd, maar daar werd uitgelegd hoe het moest wanneer ik dus al een webserver heb gekocht waar ik mijn database enzo online heb staan, maar op het moment staat het gewoon op de localhost met Xampp. Dus echt daaruit komen deed ik ook niet. Stel, ik heb een afbeelding gemaakt die ik opsla in C:/xampp/htdocs/websitenaam/contentimages/fotonieuwsartikel1.png (ik heb ook een imagemap, maar ik kan hierdoor gemakkelijker de content-afbeeldingen onderscheiden van mijn websiteimages), hoe moet ik deze dan in mijn lokale MySQL database zetten (ik gebruik liever geen BLOB)?
En hoe zit dat dan met video's? Als ik bijvoorbeeld een YouTube video download en lokaal op mijn computer opsla, ook in bovenstaande map. Kan ik die dan op dezelfde manier opslaan als de foto, en op dezelfde manier laten zien op mijn website?

Dit waren mijn vragen tot nu toe.
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, dat zou echt top zijn!

Groetjes!
 
Ik neem aan dat je ook PHP gebruikt.

Dan is het verstandig je teksten eerst met de functie htmlentities() er over heen te gooien en hem dan in je database te zetten.

Die functie zet de speciale tekens om naar een HTML-entity welke altijd door je browser worden weergegeven :)

Afbeeldingen die je upload zou je kunnen opslaan in de database door de bestandsnaam en extentie te bewaren.

Vervolgens de zaak uitlezen en zorgen dat je naar het juiste adres verwijst. Dus zoiets als
PHP:
echo '<img src="http://www.jesite.nl/images/'. $row['filename'] .'" alt="'. $row['description'] .'" />';
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan