Exchange 2003

Status
Niet open voor verdere reacties.
Geen enkele reactie.

Ik had nog wat meer dingen gevraagd.

Antwoorden daarop zal ik morgen in de loop van de ochtend wel lezen (en wellicht iemand anders eerder)
 
Wat bedoel je met 1 ip adres en ik gebruik geen isa en die site snap ik niet.

Wij hebben ook een Windows Home Server (WHS), die moest ook poort 80 hebben en nu die SBS ook maakt het uit of meedere pc's dezelfde poort gebruiken of niet?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Je kunt niet 2x dezelfde externe poort portforwarden.
Dus je kunt niet én poort 80 portforwarden naar je WHS server en naar je SBS2003 server tegelijkertijd
Wat je wel kunt doen is bijv. poort 8080 extern portforwarden naar poort 80 van de WHS server. Dan is extern je WHS server-website te bereiken onder http://124.123.124.123:8080 als 124.123.124.123 je externe ip-adres is en je SBS-server onder http://124.123.124.123

Op je intern netwerk maakt het niet uit: Je kunt de SBS server bereiken onder http://192.168.1.3 als je SBS server 192.168.1.3 als ip-adres heeft en je WHS server onder http://192.168.1.5 als je WHS server 192.168.1.5 als ip-adres heeft.

Tijs.
 
Nee, want in je router kún je maar 1x poort 80 portforwarden. Ik beschreef alleen de situatie hoe je beide servers vanaf Internet bereikbaar kunt maken.

Geeft eens wat duidelijke schermafdrukken:
1. OWA geopend op de SBSserver vanaf een computer op je thuisnetwerk (schermafdruk incl. de adresbalk)
2. Schermafdruk van portforwarding in je router. Vermeld ook merk + type van alle routers en modems die bij jou thuis staan.
3. Schermafdruk van de TCP/IP instellingen van je server.

Tijs.
 
2 dingen vallen op:
1. Het lijkt alsof je het tóch voor ekaar hebt gekregen om meermalen http en https te porforwarden? Haal de portforwardingen die niet (meer) kloppen weg.
2. Niet direct gerelateerd aan het OWA verhaal, maar hoe kan het zo zijn dat op de sbs-server de DNS is 192.168.2.10? Wat is dat voor ip-adres? Ik had namelijk 192.168.254.13 als DNS-server instelling verwacht (=de SBS-server zelf).

We horen wel of het wat geholpen heeft.

Tijs.
 
Onze SBS heeft 2 NIC'S de lokale is 192.168.2.10

Als ik nu mijn externe ip invul krijg ik een melding van dat ik niet gemachtigd ben om die pagina te bekijken.Hoe los ik dit op?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Je melding is wéér onduidelijk: Heb je nog wel een inlogscherm gehad waar je gebruikersnaam + wachtwoord kon invullen? En heb je de gebruikersnaam ingevuld als: domeinnaam\domeingebruiker
dus (voorbeeld): mijndomein.nl\tijs

Indien je niet eens bij het inlogscherm kwam, geef dan een schermafdruk (incl. web-adres in beeld) van hoe het eruit ziet als je lokaal verbindt (niet inlogt, alleen verbindt) en hoe het eruit ziet vanaf een extern netwerk (ook weer incl. web-adres in beeld).

Tijs.
 
Mooi, want dat is wat we (m@rio en ik) reeds verwacht hadden op basis van wat je qua portforwarding etc. had ingesteld op de router en de instellingen die je hebt gedaan op de SBSserver.

Graag nog even klikken op "Zet status opgelost" in de donkerblauwe balk bijna bovenaan deze webpagina [die met
"Zet status opgelost", "Onderwerp opties", "Zoek in onderwerp" en "Stem op deze vraag"].

Doe dat ook voor de andere vraag die je gesteld had waar ik in gereageerd heb en die ook inmiddels is opgelost: deze

Tijs.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan