Explorer.exe sluit af

Status
Niet open voor verdere reacties.

datzegik

Gebruiker
Lid geworden
3 jan 2009
Berichten
42
Hallo,

ik heb een probleempje met explorer.exe, als ik een game heb gedraaid en deze afsluit kom ik terug op wat normaal het bureaublad zou zijn maar zie nu alleen nog maar mn achtergrond. ctrl + alt + del werkt niet, ik kan niet in taakbeheer komen, dus moet steeds de pc opnieuw opstarten..is er iemand die enig idee heeft waar het aan zou kunnen liggen?

bvd :thumb:
 
ik had hetzelfde probleem laatst, alleen bij mij was dat bij het inloggen al en bleek dat een (firewall)programma het opstarten van explorer.exe tegenhield.
bij jou is het dus een game (ook een .exe dus) die explorer.exe en taskmgr.exe tegenhoudt dus.

is het niet mogelijk om die game te de-installeren, wel eerst een backup maken van de gamesaves, en daarna weer te installeren, als je eerst geprobeerd hebt zonder die game te starten en kijken of alles weer tevoorschijn komt, dan weet je dat het aan die game ligt en kun je misschien de gamescd en de hele pc scannen op een virus met een antivirusscsanner eerst.
welke game is het? en kun je helemaal ook niet op het windows-logotoets drukken?
gr.
 
Dank voor de reactie

Het is niet zozeer bij een specifieke game, hij doet t zelfde bij alle games.Ik kan bijvoorbeeld in de game op alt + tab drukken en dan kom ik gewoon op m'n bureaublad en doet explorer.exe het wel gewoon, zodra ik de games afsluit dan krijg ik een leeg scherm. De windows toets maakt ook geen verschil. Ik zal de pc eens scannen, is er een iets van een virus met deze eigenschap dan?
 
hallo weer datzegtjij

ik weet niet waar dat aan zou kunnen liggen verder. het beste is dus om alle games te verwijderen en kijken of het bureaublad. oh nee ik bedoel explorer.exe :eek:) , het weer gewoon doet, maar dat is een hele opgave, alhoewel dat best meevalt eigenlijk, ik ben een fervente gamer en heb heel vaak games geherinstalleerd :0)

beste is denk ik om eerst je games en pc goed te scannen, want ik weet wel dat als je iets onder de leden hebt, dat een .exe bestand hele vreemde dingen (andere enge .exe bestanden openen) kan doen met je pc.. moet je voor de gein eens dit gratis programma installeren, dan schrik je je rot welke andere bestanden sommige programma's kunnen opstarten (bij mij in ieder geval wel..), het heet Online Armor en zorg er wel voor dat je dit programma goed afstelt, want anders kan ie sommige processen in de pc blokkeren, wat bij mij het geval was met dit programma en heb zelf moeten uitcijferen waarom explorer.exe bij mij niet opstartte :)

hier is dat programma als je wilt :

http://www.online-armor.com/products-online-armor-free.php
http://www.online-armor-firewall.nl/

en hier is een gemakkelijke online virusscanner die elke dag ge-update wordt door zo'n 40 bekende scanners en waar je een bestand afzonderlijk kunt scannen (perfect voor .exe bestanden) alleen wel bestanden tot maxiimaal 20 MB dacht ik :


https://www.virustotal.com/
http://www.virustotal.com/
 
Heb de pc compleet gescand met ESET smart security die heeft mij tot nu toe altijd de virussen boven gebracht als ik iets had, maar die verklaard de pc voor virus vrij..dus vraag me af of het niet iets ander is?
 
hallo weer, dat is een hele goeie scanner volgens mij. je zult toch denk ik even de games moeten de-installeren en dan weer installeren, dan heb je in ieder geval een zekerheid als je bureaublad er weer is en dan een voor een of zo een game installeren.
zit je trouwens ook online te gamen? dan kun je het beste toch even die Online Armor gebruiken denk ik.

gr.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan