favicon niet zichtbaar

Status
Niet open voor verdere reacties.

fsasfsas

Gebruiker
Lid geworden
11 sep 2006
Berichten
429
beste mensen

Hopelijk kan iemand mij helpen. ik heb een favicon.ico gemaakt en wil dit graag in mijn website zetten maar krijg dit niet voor elkaar. De code ervoor is veelvuldig op internet te vinden en ik heb al veel varianten daarvan geprobeerd, maar niets werkt.

op dit moment staat er in mijn index.html van mijn website
<link rel="shortcut icon" href="http://www.xs4all.nl/~fsas/favicon.ico" type="image/x-icon">

Het zou natuurlijk kunnen dat mijn eigen favicon niet deugt en daarom heb ik andere favicons geprobeerd. Als ik in het stukje html-code hard een volledige verwijzing naar een andere bestaande favicon.ico (dus gewoon van een andere website!) maak, dan werkt het prima en heb ik dus een website met andermans icon (natuurlijk alleen even om te testen). Het idiote is dat als ik dit andere favicon.ico op mijn eigen locatie zet en er vervolgens naar verwijs, het niet meer werkt. Ik krijg dan geen icon meer, ook niet het standaard icon van firefox (of IE, ook getest).

Als ik in de adresbalk de plek intik waar het icon staat, bv
http://www.xs4all.nl/~fsas/favicon.ico
dan krijg ik een lege pagina in de browser. Geen foutmelding, dus de browser ziet blijkbaar wel dat ie er staat. Dit gebeurt met alle favicons.ico, dus ook "andermans" favicons die het via een andere verwijzing dus wel gewoon doen en dus goed zouden moeten zijn.

Ik ben er al een hele poos mee bezig maar kom er niet uit. Iemand enig idee?
 
Heb je dit dan allemaal in orde:
http://www.mijnhomepage.nl/artikelen/wd/favicon.php
dus afmetingen?
en root?

:cool:

Peter: heb ik allemaal gedaan en als ik in de code hard verwijs naar andermans icon gaat het verder ook zonder problemen gewoon goed maar dan heb ik dus andermans icon.... Echter, zodra ik het bestand favicon.ico op mijn eigen root zet en daar naar verwijs met http://www.xs4all.nl/~fsas/favicon.ico gaat het mis. Ook met andermans (dus correcte) icon. Ik heb overigens hetzelfde bestand voor de zekerheid ook al in al mijn mappen gehad, dus niet alleen de root, voor het geval het pad niet in orde mocht zijn.

Ellasar zei:
http://www.xs4all.nl/~fsas/favicon.ico bestaat wel maar is een wit 4kantje van 16x16 pixels wat dus best lastig is te zien op een wit explorer scherm
:cool:
Ellasar: niet alleen mijn eigen favicon wordt op die manier weergegeven. Ik heb het ook geprobeerd met andermans favicon.ico. Zolang ik dit alleen maar weergeef vanuit de locatie waar het oorspronkelijk staat gaat dat goed. Zodra ik dit oorspronkelijke bestandje download en op mijn eigen locatie zet gaat ook dat mis en zie ik dus hetzelfde (ik dacht dus niks maar het is blijkbaar een wit vierkantje).

------
Ik dacht even dat het aan mijn provider lag (het is immers een gratis website die bij het abonnement ingesloten zit) maar bij verschillende andere websites bij dezelfde provider gaat het ook goed (dus bij www.xs4all.nl/~anderenaam/).

Ik kom er niet uit; ik zie niet wat er mis is. Als voorbeeld heb ik twee jpg bestanden (van wat ik zie in mijn browser) bijgesloten. Het eerste bestand is het icon van iemand anders (zie de URL in de browser van het plaatje). Vervolgens heb ik dit favicon.ico bestand opgeslagen en op mijn eigen locatie (www.xs4all.nl/~fsas/) gezet. Het tweede plaatje geeft dan een wit beeld. Het icon is dus correct (want werkt bij een andere website prima).

Iemand enig idee?
 

Bijlagen

  • iconsmile.jpg
    iconsmile.jpg
    29 KB · Weergaven: 81
  • iconsmileanjo.jpg
    iconsmileanjo.jpg
    27,7 KB · Weergaven: 87
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan