Firefox/mozilla op Tiger 10.4

Status
Niet open voor verdere reacties.

ivo367

Gebruiker
Lid geworden
5 jan 2006
Berichten
228
Hoi!

Kan ik Firefox draaien op Tiger 10.4?

en heb ik dan wel een virusscanner nodig?

Rare vraag misschien, maar ik ben niet zo enthousiast over Safari.
 
precies!

en is het nu nodig om een virusscanner te gebruiken?
 
ClamXav is een gratis virusscanner voor OSX.
Let wel!! Virussen zijn er (nog) niet voor OSX, maar wat
niet is kan nog komen.

En Firefox draait zeker op Tiger.

LaPasta
 
Ik gebruik nog steeds geen virusscanner op mijn Macs (heb er drie, binnenkort vier). Ik behoor tot de school die zegt dat je je toch niet kunt beschermen tegen iets dat er niet is. Bij MacFixit, een US forum waar ik regelmatig uithang is er een 'goeroe' die antivirussoftware voor Mac vergelijkt met antiweerwolfsoftware! :D

Een en ander betekent niet dat je niet voorzichtig moet zijn. Als je om je paswoord gevraagd wordt (en dat gebeurt telkens je iets wilt installeren, b.v. een systeemupdate of een nieuwe versie van, b.v., iTunes), denk dan goed na voordat je klakkeloos je paswoord ingeeft! Er zijn voorbeelden van (pornografische) sites waar je een venster te zien krijgt dat je QuickTime versie niet up to date is en dat je een bepaalde plugin moet installeren. (Niet dat ik dat zelf al gezien heb, maar ik heb het "uit goede bron"). Uiteraard niet op ingaan!

En ik blijf me elke dag afvragen hoelang wij "Mac-kers" nog virusvrij gaan zijn...

Ja, inderdaad: FireFox draait ook op Mac. Ik zal, in de mate van het mogelijke, de Apple software gebruiken (dus Safari), maar daarnaast heb je op z'n minst een tweede browser nodig voor die sites die zich vreemd gedragen onder Safari. Een andere browser waarnaar regelmatig gerefereerd wordt, al heb ik die zelf nog niet gedownload en geïnstalleerd is SeaMonkey. Is er een Macker die hier ervaring mee heeft?
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan