Flinke beveiligingsupdate voor Mac OS X.

Status
Niet open voor verdere reacties.

Eagle Creek

Verenigingslid
Lid geworden
3 okt 2002
Berichten
26.322
Brede waaier aan reparaties.

Apple verspreidt momenteel een omvangrijk pakket met beveiligingsupdates onder de gebruikers van Mac OS X. Het pakket is, afhankelijk van de versie van het besturingssysteem, tussen de 13 en 16 megabyte groot.

In de documenten die de beveiligingsupdate begeleiden wordt gerept van een uiteenlopend aantal aangepakte problemen. Zo wordt de ingebouwde Apache-webserver bijgewerkt naar aanleiding van een lek onderdeel, is een probleem met de wachtwoordbeveiliging van de screensaver verholpen en tevens een probleem met AppKit aangepakt.

AppKit is een onderdeel van OS X dat assisteert bij het openen van Rich Text Files (documenten met extra opmaak) en Word-documenten. Een kwaadwillende kan zo'n rtf-bestand voorzien van speciale code, die bij het openen van een dergelijk bestand tot een bufferoverloop leiden. Daarbij zou dan kwaadaardige programmeercode kunnen worden uitgevoerd.

Een ander belangrijk lek dat met deze update wordt gedicht draait om Apple's eigen Safari-browser. Ook daar kan een gebruiker, onder bepaalde omstandigheden die niet nader zijn gedocumenteerd, de ingestelde beveiligingsniveaus omzeilen en commando's uitvoeren.

De update wordt aangeboden via de in OS X ingebouwde software-update functionaliteit. Als alternatief kan de update <b><i><a target="blank" href="http://www.apple.com/support/downloads/" target=_blank class=acontent>los worden gedownload</a></b></i> en apart worden uitgevoerd.

<font size="1"><I>ZDNet.nl</font></i>
 
Laatst bewerkt:
Niet dat ik MAC heb, maar de link waarnaar je verwijst lijkt niet te kloppen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan