foutmelding:Kan C:\WINDOWS\System32\iprtrmgr.dl II niet laden

Status
Niet open voor verdere reacties.

madlenp

Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2011
Berichten
12
Bij het updaten van mijn virusscanner krijg ik de melding: De Routing and Remote
Access Service is gestopt met de specifieke servicefout 2(0xz) Kan C:\WINDOWS\System32\iprtrmgr.dl II niet laden" De PC draait op Windows XP prof.
Er zit m.i. iets verkeerds in WINDOWS. Echter internetten en e-mailen gaat prima.
Heb gekeken in Registry Editor en daar staat alles ook oke. Wil echter WINDOWS niet opnieuw installeren om instellingen niet kwijt te raken.(of nog verder van huis te raken)
Herkent iemand dit probleem en is er een simple methode om dit probleem te verhelpen?
ik wil namelijk mijn virusscanner up to date houden die nu aardig begint achter te lopen.
 
Hoi,
welkom op Helpmij.nl
geef ff aan welke virusscanner dat je hebt want wat vreemd is dat je OS die fout geeft want bij mij staat die service op uitgeschakeld en mijn virusscanner haalt gewoon de updates binnen. Die service wordt normaliter gebruikt voor Servers en VPN-verbindingen als je die niet hebt vraag ik me af waarom je deze foutmelding krijgt.
Wat je eens kan proberen is op de links in m'n handtekening klikken en die progjes eens 1 voor 1 draaien,want als je virusscanner ineens niet meer wil updaten is dat meteen verdacht.
We wachten af.
 
Dank voor je reactie ik gebruik ESET NOD 32 virusscanner versiw 3.0.64.2.0 Wat bedoel je met "links in m'm hantekening "Waar kan ik dat vinden??
 
Laatst bewerkt door een moderator:
spy/malware problemen?
Handleiding Mbam
Handleiding SAS
So,back to normal life again !
Hier onderaan m'n bericht,dat zijn klikbare links met handleidingen en downloadlinks voor de betreffende programma's.
 
Laatst bewerkt:
probleem nog niet opgelost !!!!!!!!

Heb de raadgevingen van div.mensen opgevolg maar er is geen sprake van virussen. Enige methode is WINDOWS XP opnieuw laden. Er is echter een probleem . Hoe zet ik een orginele gekochte van reg.nrs. voorziene versie WINDOWS XP home versie over een WINDOWS XP prof versie die illegaal is(want die heeft een onverlaat er destijds overheen gezet) Als je nu de org. home versie DVD er in doet krijg je de medeling"bestaande versie is nieuwer dan degene die u wilt installeren. Is er iemand die me stap voor stap info kan geven wat ik moet om Windows opnieuw te installeren zonder dat de boel compleet fout loopt ???
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hoi,
neem aan dat je eerst alle belangrijke bestanden evt. gebackupt hebt. (mailinstellingen,mail,adresboek enz.)
Probeer 't volgende:
Laadt de originele Windows Home cd in het cd-romstation en zorg dat je pc boot van dat station,druk op een toets als erom gevraagd wordt enz. Druk op R om de recoveryconsole te openen,meld je aan bij de huidige installatie en enter (evt. wachtwoord opgeven)
Typ de volgende opdrachten (na iedere opdracht enteren)
fixboot
fixmbr
cd\
ren windows winoud
exit
herstart de pc
boot wederom van de cd
Succes.
 
windows adminstrator wachtwoord ??

Allereerst dank voor de reactie.
Boot nu op van de CD-ROM. Bij de verdere installatie struikel ik op het WINDOWS adminstrator password. Kan dit niet zichtbaar maken.Is m.i. ook nooit door ons opgegeven echter windows schijnt dat zelf te doen. Windows geeft zelf aan dat je een nieuw password kan opgeven maar waarschuwt voor mogelijke ernstige gevolgen.
Wat te doen ???(kan je er toch niet slinks acher komen; het is tenslotte mijn PC)
 
foutmelding:Kan C:\WINDOWS\System32\iprtrmgr.dl II niet laden, verdere reactie

Als je geen password hebt kun je gewoon enteren.
Dat lukte inderdaad. Heb de opdrachten uitgevoerd maar heb e.a. niet correct gedaan- ik ben tenslotte maar een leek- zodat alle progr. niet meer werkten. Echter in dit geval niet zo'n probleem(was de 3e Pc) Wel staat er nu een folder op C die genaamd is "winoud" Heb inmiddels internet en e-mail aan de praat, de antivirusscanner wordt gedupdate en de bovengenoemde melding is er niet meer. Ik kom er wel achter dat ik enkele windows office progr. zoals WORD van de org.dvd moet laden.Ik zie tenminste in de windows folder geen setup files.

VraagU] n.a.v. het opstarten.
Als ik opstart krijg ik een zwart scherm waarin gevraagd wordt of ik Windows XP Home versie of Prof versie (voorheen geinstall.) Welke keuze ik ook maak hij start met de Home versie -die ik ook wilde- op. Moet ik de folder "winoud"verwijderen? of in de BIOS iets doen? Als laatste vraag: Op schijf D die-volkomen leeg is_ zou ik Windows 98 willen installeren dusdanig dat ik dat zwarte scherm weer terug kriijg en dat ik kan kiezen
tussen -standaard de XP Home versie en de Windows 98 versie die dan op D draait.
Stel dat installatie van Windows 98 mogelijk is waar geef ik dat precies aan in de BIOS of krijg ik die vraag vanzelf zodra ik Windows via floppy op D gezet heb ??
 
Laatst bewerkt:
De opstartopties worden onder XP vermeldt in het "Boot.ini" bestand dat je kunt aanpassen onder geavanceerde systeeminstellingen>opstart- en herstelinstellingen of via systeemconfiguratie (msconfig)
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

http://support.microsoft.com/kb/289022/nl
De verwijzing naar de professional-versie kun je dan weghalen.
Lees de procedure even door van de link.
Op de procedure voor Win 98 daar kom ik nog op terug omdat momenteel de tijd ff ontbreekt.
 
Thanks voor de begeleiding. Ga alvast aan de slag met " Boot ini"
 
Is gelukt !!. Draait nu keurig alleen op Windows Home versie. Geen zwart keuzescherm meer.

Nog het volgende:( (Nieuw issue openen ??) Ik wil een Erisson pocket PC-de MC218- (jaar 1998) aansluiten op mij 3e PC. De MC218 draait alleen maar op Windows 98 of NT 4.0 . Vandaar dat ik op mijn D-schijf Windows 98 wil installeren.Komt het keuzescherm vanzelfsprekend weer terug Enig idee waar ik dit op jullie forum kan vinden en waar ik op moet letten?.Heb inmiddels wel uit Windows info begrepen dat ik eerst Windows 98 zou moeten installeren en daarna Windows XP. Komt heel ongelegen, Alles werkt nu prachtig dus ik vraag me af of het toch niet op een of andere manier andersom kan.
 
Laatst bewerkt:
Dat heb je goed gelezen dat het verstandig is eerst windows 98 erop te zetten en dan pas XP. Het is wel mogelijk maar dan moet je met een bootmanager gaan werken. Maar ik zou je vraag in het Windows 98 forum plaatsen omdat daar de specialisten zitten op dat gebied en dan komt je vraag ook opnieuw/direct onder de aandacht. Knip en plak de relevante tekst van je vraag in je nieuwe topic.
Geef het de naam dualboot 98 en xp o.i.d. en het krijgt meteen de aandacht.
Ik kan het ook wel voor je doen maar 't is beter dat je het zelf doet.
Mooi voor je dat het andere al gelukt is.
Succes verder.
 
Laatst bewerkt:
Dank voor de snelle reactie en ik plaats e.a. op forum Windows 98
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan