foutmelding: svchost.exe

Status
Niet open voor verdere reacties.

sjimmie

Gebruiker
Lid geworden
20 feb 2002
Berichten
65
Ik krijg de volgende melding wanneer ik een spel (Vietcong, SOF2) wil opstarten:

Svchost.exe - Toepassingsfout

De instructie op 0x77f4b20c verwijst naar geheugen op 0x6fe57822. De lees- of schrijfbewerking ("read") op het geheugen is mislukt. Klik op OK om het programma te beeindigen.

Vietcong deed het wel, tot ik SOF2 heb geinstalleerd en dat 1 keer heb opgestart. Toen ging ik verder met Vietcong en onder een missie kapte hij er mee en ging terug naar desktop. Nu krijg ik bij het opstarten van beide spellen steeds bovenstaande foutmelding en vervolgens, na op OK te hebben geklikt, krijg ik een blauw scherm met tekst (die ik zo snel niet kan lezen) en de pc start opnieuw op.

Systeem: AMD 2800+, asus a7n8x deluxe, 1024 ddr ram intern geheugen, 120 gb hd, XP home edition.

Weet iemand wat dit kan zijn?????
 
Heb het nu trouwens ook met andere programma's bv. IE. Is het soms een virus?
 
Tnx alleen hier kan ik het probleem niet mee oplossen of wel???
 
omdat svchost.exe als trojan horse binnen kan sluipen kun je eens scannen met housecall , een online virusscanner. Kijk ook even na met Regcleaner ( www.jv16.org ).
Svchost.exe moet je kunnen vinden onder c:\windows\system32\svchost , en niet onder c:\windows\svchost , want dan is er inderdaad sprake van een virus/trojaans paard.
Overigens; zijn die installs van SOF2 goed verlopen?
Als je bij start->uitvoeren->cmd intypt, en vervolgens tasklist /svc achter de prompt typt zie je welke programma's en services er geladen zijn. Daar is btw ook een handig tooltje voor, hier te verkrijgen: http://www.diamondcs.com.au/index.php?page=asviewer .
Succes
 
Bedankt voor de moeite, heb regclean geprobeerd, geen resultaat, maar toen Ad-Aware. Die vond een verkeerd bestand, Alexa, is dat soms een Trojan Horse of zo?? Greetz Sjimmie
 
Als Adaware 'm vond, dan is 't waarschijnlijk spyware. Even googlen leert dat Alexa zowel zoekmachine als pornoster als ....bedrijf kan zijn. Gooi dat er in elk geval maar af.
Btw, Regcleaner is niet lang free te verkrijgen bij jv16, die zijn commercieel gegaan helaas.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan