Geheugen loopt vol, “Bymer” virus?

Status
Niet open voor verdere reacties.

robin2222

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
28 feb 2008
Berichten
1
Hallo,

Ten eerste: Bedankt alvast voor het doorlezen van deze lange brief!

Wij hebben sinds zaterdag 23 februari een probleem met het RAM-geheugen van onze 3 pc’s: een laptop, een Media Center en een normale pc. Omdat het nogal een lang verhaal is heb ik het wat overzichtelijker neergezet…

Kenmerken:

- Constant en vanaf het moment van opstarten is het RAM-geheugen voor 70 tot 80% vol, nog zonder een programma gestart te hebben.
- Aan de CPU-meter te zien is de CPU steeds bezig, ook weer zonder een programma opgestart te hebben, het gaat dan om 3 tot 20% aan activiteiten.
- Het probleem komt voor op alle 3 de pc’s in ons netwerk, dit is een kenmerk van het ‘Bymer’ virus, doordat deze zichzelf via het netwerk verspreidt.
- Het probleem treedt niet op in de veilige modes.
- De treinsimulator ‘Trainz Railway Simulator 2004’ start niet meer, er verschijnt een scherm met de informatie: “Geen toegang tot (sommige) hardware”. We hebben dit programma opnieuw geïnstalleerd, zonder resultaat. Mogelijk blokkeert het virus dus het geheugen waardoor andere applicaties geen toegang hebben.
- Pc’s zijn trager geworden na de, mogelijke, infectie.


Pogingen tot probleemoplossing:

- Zoeken naar betekenissen van procesnamen in Taakbeheer bij speciale zoekmachines, zo ook ‘wininit.exe’: volgens sommigen een normaal opstartproces, volgens anderen een onderdeel van het ‘Bymer’ virus.
- Norton AntiVirus 2008 en AVG 7.0 (Free) laten scannen, zonder resultaat.
- Verscheidende online scanners laten scannen, zonder resultaat.
- Met Windows Defender gezocht naar spy- en malware, geen resultaat.

Specificaties van computers:

- Laptop: Intel Core 2 Duo T7300 processor, Nvidia Geforce 8600M videokaart, 2GB RAM-geheugen en Windows Vista Ultimate 64-bits.
- Media Center: Intel Core Duo T2300 processor, Interne videochip van Intel, 1GB RAM-geheugen + 1GB ReadyBoost geheugen en Windows Vista Home Premium 32-bits.
- Normale pc: Intel Core 2 Duo E4300 processor, Interne videochip van Intel, 1GB RAM-geheugen en Windows Vista Home Premium 32-bits.
- Alle besturingsystemen zijn legaal.

Wij zijn best gespecialiseerd in het gebruik van computers, maar dit gaat ons toch even te ver. Door de vele varianten van het ‘Bymer’ virus en de vele, variërende, informatie komen we er niet meer uit. Is het wel een virus, of wat anders? En hoe is het op te lossen?

Alvast erg bedankt!

Fam. Keijzer
 
Zet eens een Hijackthislog op Nucia; dan weet je "zeker" of je besmet bent en krijg je ook meteen goed advies
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan