Google Stadia op PC gebruiken zonder Creditcard maar via Paypal

Status
Niet open voor verdere reacties.

Withaar

Verenigingslid
Lid geworden
8 apr 2001
Berichten
3.551
Voor je begint, Je hebt een PayPal account nodig, een Android telefoon of tablet en alles moet gebeuren onder hetzelfde google account op de PC en op de telefoon of tablet.

Probleem: Als je op je PC Stadia wilt gebruiken en alle stappen van het aanmaken van een account hebt doorlopen op https://stadia.google.com/home kom je bij Betaal opties en kan je alleen verder als je een creditcard nummer invult. Andere opties krijg je niet op je PC, zelfs als ja andere betaal opties al eerder ingesteld had op je Google/G-Mail account.
Zelf gebruik ik PayPal en heb ik deze gekoppeld aan mijn bank rekening, ik gebruik dus niet de optie PayPal Saldo, mogelijk werkt dat ook, maar kan dit niet uit eigen ervaring bevestigen.

Oplossing: Om toch Stadia te kunnen gebruiken op je PC heb je een Android telefoon of tablet nodig en moet je daar de volgende stappen uitvoeren:
1. Open de Play Store.
2. Klik op de 3 verticale streepjes
3. Klik op Betaalmethoden
4. Voeg PayPal toe (iDeal is ook een optie, maar niet alle banken staan er bij en ik weet ook niet of dit werkt)
5. Installeer (dan) de Stadia app op je telefoon of tablet en doorloop het aanmaken van je Stadia account. Hier kan nu je (wel) kiezen voor andere betaal methoden dan alleen creditcard. Selecteer PayPal.
6. Je Stadia account wordt automatisch gekoppeld aan je Google account.
7. Ga terug naar je PC en start Chrome zorg dat je ingelogd bent onder het zelfde Google account en ga naar de site https://stadia.google.com/home om op je PC te spelen.
 
Wat een gedoe voor die paar gratis spelletjes op je mobiel.... de rest moet je nog steeds kopen.
Ik las ergens dat Stadia voor tijdverdrijf is... en de echte speler toch liever een console heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan