Hoe data van hardeschijf te halen

Status
Niet open voor verdere reacties.

eus18

Gebruiker
Lid geworden
25 feb 2008
Berichten
175
Het ziet er naar uit dat mijn gardeschijf het van mijn acer laptop heeft begeven.
Heb een originele CD van windows gevonden en in de laptop gedaan zonder resultaat. Mijn conclusie is dat de hardeschijf wel zal zijn overleden.
Mijn volgende vraag is nu. Is het op een of andere manier nog mogelijk om data van de oude schijf te halen?
Deze was gedeeld in 2 partities. Zo ja hoe!!

Gr. Eus
 
ik heb daar een programma voor gedownload "Recovermyfiles" je kan de trial wat uitrekken op een manier die je zelf maar moet zoeken .

als jet het programma laat lopen scant ie alle hdd's en na een paar uur staan de herstelde bestanden op de andere hdd ik gebruik dit al paar maand en ben er heel tevreden van eerst trial uitproberen daarna kopen :p
 
Bedankt voor de tip. Alleen blijf ik nog steeds met de vraag zitten hoe ik de huidige kapotte schijf moet aansluiten.
Het zit nu nog in de laptop. Moet ik deze daar uit halen en dan?
Gr. Eus
 
U kunt het volgende doen:
- maak de laptop open en haal daar de harde schijf uit. Kijk in het handboek van de laptop hoe dat moet. In elke handleiding is meestal een hoofdstuk gewijd aan het vervangen van onderdelen.
- schaf een HD-dockingstation aan die geschikt is voor de HD.
De kans is groot dat het een SATA HD is en dan zou bijv. deze volstaan:http://www.alternate.nl/html/product/Harddisks_Dockingstation/Sharkoon/SATA_QuickPort_XT/477277/?
Als u niet zeker er van bent of dat de juiste is, ga dan met de HD naar een PC-winkel.
- Met dit dockingstation en de HD daarin gestopt kunt u dat geheel aansluiten op een andere PC/laptop met de USB-poort. Daar wordt die dan als een externe HD gezien. Dan kunt u ook zien of de HD nog te lezen valt.
- is de HD niet te lezen, dan kunt u proberen de gegevens weer leesbaar te maken met een speciaal tooltje daarvoor. Ik heb daar wel eens de data recoverytool van Easeus voor gebruikt. Die is van de easeus-web site te downloaden. Maar ook Recuva schijnt goed zijn werk te doen.

Overigens is dit wel een wat gespecialiseerde klus en daarom raad ik u aan om er iemand bij te halen die dit eerder gedaan heeft, anders zou het wel eens een "mission impossible" kunnen worden.

Succes.
 
IS het mogelijk om met behulp van een kabel mijn interen hardeschijf te vervangen voor een extern exemplaar. Of zeg ik nu iets heel geks.
Ik begrijp dat de functie van de laptom wat betreft mobiliteit wat anders wordt maar dat is voor mij geen probleem.
Gr. Eus
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan