Hoe pas ik bijlagebeheer aan?

Status
Niet open voor verdere reacties.

mestdaghje

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
20 apr 2013
Berichten
2
Hallo

Ik heb eigenlijk een probleem met het downloaden van al mijn bestanden (via outlook en internet). Hij geeft aan dat het bestand automatisch verwijderd wordt wegens virusdetectie, maar dit bij alle bestanden. Zelfs bij bestanden waarvan ik zeker ben dat ze veilig zijn. Ik heb zowel Firefox geprobeerd als Internet Explorer en Google Chrome, dus ik veronderstel dat het aan de algemene instellingen moet liggen. Daarom heb ik al de instellingen aangepast bij Firewall, maar dit heeft geen effect. Google Chrome meldt dat dit gelegen is aan Windows Bijlagebeheer met een link naar http://support.microsoft.com/kb/883260/nl. Op deze pagina staat er dat dit geconfigureerd kan worden via Groepsbeleid. Echter kan ik dit echt nergens terugvinden. Ik ben nogal radeloos en hoop dat mij hier iemand verder kan helpen.
 
Ik had hetzelfde probleem. Het lijkt nu opgelost door de instructies te volgen op deze pagina: http://support.microsoft.com/kb/883260 en dan het stukje Antivirusprogramma's waarschuwen wanneer bijlagen worden geopend.
Via Windows Start menu start je Regedit op. Je gaat naar deze locatie: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments
Rechts klik op ScanWithAntiVirus en zet de waarde op 2 (was standaard 3).

Ik hoop niet dat ik hiermee een beveiligingsrisico heb vergroot op mijn pc. Ik hoor het graag als iemand denkt van wel!
 
Het werkt! Heel erg bedankt voor het duidelijke antwoord.

Ik hoop in ieder geval ook dat het beveiligingsrisico nu niet te groot is ;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan