@Home redt deadline snelheidsverhoging niet...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
@Home redt deadline snelheidsverhoging niet

De uploadsnelheid van @Home Breedband gaat voorlopig niet omhoog. De kabelaar heeft zijn beloofde deadline hiermee niet gehaald.

Een maand geleden beloofde @Home de uploadsnelheid van @Home Breedband te verhogen tot 256 Kbps. De kabelaar deed deze belofte op de dag dat 'concurrent' Chello aankondigde de snelheid van al zijn pakketten te verhogen.

"De uploadsnelheid van @Home Breedband zal binnen een maand worden verhoogd tot 256 Kbps", zo beloofde Jan Bakker, woordvoerder van moederbedrijf Essent, destijds. De interne planning gooit echter roet in het eten, stelt @Home nu.

Volgens Bakker ziet er wel naar uit dat er 'binnen enkele dagen' een begin wordt gemaakt met de beloofde snelheidsverhoging. Wanneer iedere @Home Breedband-abonnee van de hogere uploadsnelheid kan profiteren, kan Bakker niet zeggen.

"Het gebeurt bij ons in fases en dus niet in alle plaatsen tegelijk", zegt Bakker. "Als ze hier deze maand mee beginnen, kunnen ze hier wel tot september mee bezig zijn. De precieze planning is gewoon nog niet helemaal helder." Bron: webwereld.nl (eerder bericht)
 
Laatst bewerkt:
Eerlijk gezegt had ik ook niets anders van @home verwacht
 
Je weet maar nooit, met Chello zou het ook tot eind april duren en ik heb al een dikke week sneller internet.
 
Het vervolg: In allerijl heeft de internetaanbieder op zijn website enkele veelgestelde vragen beantwoord. Hieruit blijkt echter dat @Home ook deze belofte niet kan waarmaken. Verder lezen: webwereld.nl
 
@Home: verhoging upstream eind maart al klaar.
09-03-2004; @Home liet ons zojuist per email weten dat het verhaal in Webwereld niet geheel klopt. Vanavond start men met de upgrade van de upstream bandbreedte naar 256 kb voor de breedband klanten. Volgens planning zijn zij op 24 maart al klaar met de werkzaamheden.

Het plan van @Home was om pas een product-alert te versturen wanneer de werkzaamheden definitief afgerond waren, maar vanwege de onjuiste berichtgeving tot nu toe ziet @Home zich genoodzaakt om vanavond alvast al haar klanten te informeren.

Door technische problemen was het niet eerder mogelijk met de upgrade te beginnen. Hierdoor is de eerder in Webwereld gedane belofte niet gehaald. Vanavond begint @Home dus daadwerkelijk met het upgraden van de head-ends. Dit moet fasegewijs gebeuren en volgens de planning is men daar zo'n 2 weken mee bezig.

@Home betreurt het dat de communicatie over de upstreamverhoging niet echt optimaal is verlopen, maar hoopt met de email aan Troubles@Home en met de product-alert vanavond aan alle klanten een stuk meer duidelijkheid over de gang van zaken te verstrekken.

Bron: troubles@home
 
Kabelaar @Home haalt opnieuw deadline niet

Donderdag, 29 juli 2004 - @Home neemt het niet zo nauw met deadlines. De kabelaar krijgt de beloofde snelheidsverhoging van @Home Basis niet op tijd doorgevoerd. Zo bericht webwereld.nl

Aanvankelijk had @Home de abonnees beloofd de nieuwe snelheid al op 1 augustus te kunnen leveren. "Door een onvoorziene vertraging in de uitbreiding van de capaciteit van ons netwerk, is deze datum tot onze spijt niet voor al onze abonnees haalbaar", schrijft @Home in een mail naar de abonnees van @Home Basis.

Naar eigen zeggen heeft de kabelaar er bewust voor gekozen de snelheidsverhoging gefaseerd in te voeren om zo problemen met de internetsnelheid te voorkomen. Het kabelbedrijf hoopt de snelheidsverhoging nu uiterlijk 1 november dit jaar te hebben gerealiseerd, zo blijkt uit het bericht.

Deadline
Dit is niet de eerste keer dat @Home een belofte omtrent snelheidsverhogingen niet kan waarmaken. Begin februari beloofde de kabelaar de uploadsnelheid van zijn duurste abonnement te verhogen.

Deze verhoging zou destijds binnen enkele weken gerealiseerd kunnen worden. Begin maart bleek evenwel dat dit niet haalbaar en dat de deadline was gezet op 24 maart.

Daags hierna bleek tot groot ongenoegen van veel klanten dat ook déze datum voor veel abonnees niet haalbaar was. Een groot aantal dorpen zou namelijk pas begin september kunnen genieten van de verhoogde uploadsnelheid. Volgens @Home loopt deze uitrol vertraging geen vertraging op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan