Html en CSS juist toepassen

Status
Niet open voor verdere reacties.

thapriest

Gebruiker
Lid geworden
28 okt 2009
Berichten
559
Hallo,

Wie kan me wijzen naar een goede tutorial voor het juist toepassen van HTML en CSS bij het maken van een template en eigenlijk bij alles wat je met deze talen maakt?

Ik heb al aardig wat gedaan met deze talen maar eigenlijk was dat altijd een beetje knip en plakwerk en wat aanrommelen, graag zou ik nu eens leren wat de standaarden zijn en hoe je het beste crossbrowser en gewoon een goede code neerzet!

Ik heb binnen de fora al vele goede en duidelijke antwoorden en uitleg gezien, hierbij ook een pluim voor csshunter, zoals jij dingen uitlegt beter en duidelijker kan het niet!
En ik wilde nu ook eens echt mijn "skills" hierin verbeteren zodat ik straks ook weet wat de standaarden zijn de do's en don'ts en alles overzichtelijk houdt.

Ik werk namelijk sinds kort met een CMS ModX genaamd, dat zoveel potentie biedt maar ik niet de volle potentie uit kan halen.

Groetjes,
 
Dat is deels ook 'n kwestie van smaak. Onderstaande links zijn naar tutorials over css en html. Er zitten ook overzichten van eigenschappen e.d. bij, want dat is niet goed te scheiden. Maar waar 'tutorial' of 'handleiding' of zoiets staat, is wat jij denkelijk zoekt.
Kwalitatief zijn deze allemaal goed. Met stip de beste is (vind ik ) http://www.web-garden.be/ omdat deze als een van de weinig html en css als een geheel behandelt.
css: http://css-voorbeelden.nl/links.html#a-css-overzicht
html: http://css-voorbeelden.nl/links.html#a-xhtml-overzicht
 
Beiden hartelijk dank voor heel wat (interessant) leesvoer;)
ik ga me er eens flink op storten, nadat ik een Java vraagstuk uit m'n studie heb kunnen oplossen;)

Groetjes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan