IFrame Webpagina halverwege openen

Status
Niet open voor verdere reacties.

allemanie

Gebruiker
Lid geworden
2 aug 2011
Berichten
15
Ik had een vraagje,
ik gebruik een iframe voor 4 pagina's te monitoren.

Echter omdat het wat kleinere schermpjes zijn wil ik juist +- halverwege de pagina weer geven, dit omdat je dan niet naar beneden hoeft te scrollen.
Dat je zeg maar de ScrollBalk al halverwege kan zetten..

Ik weet niet of dit mogelijk is.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen...

(als dit niet mogelijk is met HTML, maar wel met een andere script taal hoor ik het graag :) )
 
ik weet niet of ik het goed begrepen heb maar bij iframes komt er zowiezo een scroll bar bij als de pagina te groot is ;).
 
Haha Ja dat weet ik,
Ik bedoel als je een iframe opent in je webpagina (bijvoorbeeld www.startpagina.nl)

Dan wil ik dat de scroll balk zeg maar al standaard helemaal beneden staat zodat je gelijk de onder kant van de pagina ziet (ipv de bovenkant), zonder zelf die scrolbalk naar beneden te slepen.


Snap je?
 
Je heb zeg maar <a target="onderkant">Naar de onderkant</a> dan als je daar op klikt dan gaat die naar de onder kant van de pagina (als je daar 'onderkant' als NAME heb op gegeven).

en dan kan je ook www.mywebpage.nl/index.html#onderkant gebruiken, zodat je ook gelijk naar de onder kant gaat.

Maar nou wil ik dus van een web pagina gelijk naar een bepaald gebied van de pagina, maar die web pagina is niet van mij, dus kan ik dat niet gebruiken wat hier boven staat..
en vroeg ik me af of er een andere manier is..
 
hmm, nee dat gaat mijn html/ iframe kennis te boven, ik hou deze wel in gaten, intresante vraag ;)
 
haha, ja heb het nodig omdat ik een paar (4) sites wil monitoren, via 1 webpagina (dmv van Iframes dus).. :p Alleen is de boven kant van die site één en al banner, oftewijl iets wat ik niet wil zien.... ik wil de teskt in het midden van die pagina hebben... Zit nu maar richting JavaScript te zoeken... Maar nog altijd geen oplossing gevonden :p Maarjah...
 
Eh, met wat gegoochel kom je er best hoor...

[JS]frameReference.contentWindow.scrollTo(x, y);[/JS]

waar frameReference dus een iFrame DOM object is.
 
Eh, met wat gegoochel kom je er best hoor...
gecombineerd met deze:
nou wil ik dus van een web pagina gelijk naar een bepaald gebied van de pagina, maar die web pagina is niet van mij
... loop je dan niet keihard tegen de deur van het verboden cross-domain scripten op?
Oftewel, zeker als de andermans sites daar geen toestemming voor hebben gegeven: dan kan javascript toch niet ingrijpen (om veiligheidsredenen) in die andersmans sites binnen iframes?
Of is er voor scrollen een uitzondering?

Wat er anders misschien kan:
  • De broncodes van de "slachtoffer pagina's" van de iframes gaan bestuderen, en kijken of daar toevallig op de goede hoogte een id="..." of een name="..." in staat.
  • Als je mazzel hebt, is dat zo, en dan kan je via #... achter de src van de iframes rechtstreeks die bladwijzers aanroepen zonder in de pagina's zelf te hoeven ingrijpen.
Maar eens even uitgeprobeerd.
  • Test: De Vierendeler :)
  • Per stuk scheelt dat minimaal 1/2 beeldschermhoogte omhoog scrollen. *)
Maar ... attentie! Dit mag je alleen thuis doen op een lokale webpagina voor persoonlijk gebruik.
Want bij andermans sites in iframes: openbaar maken op een publiekelijk toegankelijke internet- of intranet-pagina mag niet, in 9 van de 10 gevallen. Dan is het "verspreiden" en inbreuk op het auteursrecht. Die andermans sites zullen extra hard schadevergoeding kunnen eisen omdat je doelbewust de advertentie-headers eraf geschroefd hebt bij het openen van die iframes:
  • van die advertenties moeten ze leven (dat zal een rechter ook moeten erkennen), en
  • meestal staat ook expliciet in de copyright-bepalingen van andere websites, dat
    "het onder meer niet toegestaan is de inhoud van deze website, of enig onderdeel daarvan, door te sturen, te verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden" (uit: copyright-pagina van nu.nl),
    of:
    "Voor het overnemen, opslaan en verspreiden van (delen van) de inhoud en gebruik van de vormgeving, op welke wijze dan ook, dient u vooraf schriftelijke toestemming te hebben verkregen" (copyright NRC Handelsblad), enz.​
  • Maar ook als er geen copyright-bepalingen op de te be-iframen pagina's zouden staan, dan mag het niet zonder toestemming: een maker heeft volgens het auteursrecht automatisch het copyright, ook zonder dat dat vermeld wordt.
  • Voor allerhande over copyright en internet: de onvolprezen iusmentis.com van de in ICT gespecialiseerde jurist Arnoud Engelfriet (met o.a. spoedcursus) - In tegenstelling tot de latijnse naam van de site is de inhoud in puur begrijpelijk Nederlands!
Dus voorzichtigjes aan! ;)

Met vriendelijke groet,
CSShunter
_________
*) Door de lijvige 4 inhouden is deze Vierendeler meteen een goede graadmeter voor je browsersnelheid en je processorkracht. ;)
 
Bedankt voor het antwoord, echter maakt de site waar bij ik dit wil toepassen geen gebruik van #. Daar zat ik zelf ook al naar te zoeken.

Het gaat inderdaag om intern en om de site: www.klacht.nl bijvoorbeeld www.klacht.nl/google

Dan zie je daar alle klachten van google. nou wil ik dit samen met een paar andere site's monitoren (intern) Maar nou wil ik bij klacht.nl dat je gelijk een stuk naar beneden gaat waar de eerste klacht staat.
 
Kwaad met kwaad bestrijden: een dubbel iframe!

Hoi allemanie,
Ja, dat is jammer dat er geen # te bespeuren valt. Ook in de rechterkolom zit niet toevallig een "id" of "name" op de hoogte die je nodig hebt.

Maar ... als je niet in het <iframe> zelf kunt scrollen ... dan kan je nog altijd het hele <iframe> scrollen op de pagina waar dat in zit!
Je meet met behulp van een screenshot even op hoeveel pixels je om hoog moet scrollen, en dan zet je onderaan de pagina waar het iframe in zit een regeltje javascript, bv.:
HTML:
...
<script type="text/javascript">
	scrollTo(0,598);
</script>
</body>
</html>

Daarbij moet de pagina wel een flinke hoogte krijgen, anders wordt er helemaal niet naar beneden gescrolld! ;)
En hops! Daar ploeft de inhoud van het iframe naar de gewenste hoogte.
Als je vier externe pagina's wilt monitoren op 1 monitor, zonder te hoeven omschakelen, dan maak je vier van deze pagina's met auto-scroller naar de goede hoogte.

Nu komt de hoofd-pagina. Daarin zet je niet 4 iframes naar de pagina's van de externe site, want anders vliegens ze allemaal tegelijk omhoog.
In de hoofdpagina zet je 4 iframes, elk naar één van de zojuist aangemaakte pagina's met de auto-scroll.
Zie de broncode; opmerkingen:
  • Hij is hier zo gemaakt, dat zoveel mogelijk inwendige scrollbars verwijderd zijn, zowel uit de hoofdpagina als uit de 4 subpagina's.
  • Dat geeft als beperkingen: je kunt nu niet in de bekeken externe pagina's omhoog scrollen, ook al zou je willen; je kunt ook niet links-rechts scrollen; je kunt wel een stuk naar beneden scrollen, maar niet tot onderaan de externe pagina.
  • Als je in een kwart-partje klikt, kan je wel links-rechts scrollen met de pijltjes-toetsen (en met de pijltjes-toetsen ook omlaag en omhoog, voor zover als je kunt komen).
  • Als het alleen om monitoren van de bovenste berichten gaat, om te zien of er een nieuwe bijgekomen is, dan is dat voldoende.
  • Wil je meer zien, dan kan dat ook: de {overflow:hidden} er overal uithalen, dan krijg je een scrollbar-feestje met vier keer dubbele scrollbars. Misschien is het dan wel zo handig om gewoon de 4 subpagina;'s afwisselend te bekijken, eventueel via een carrousel-automaatje (een <meta> redirect na een aantal seconden). Dan is de externe pagina gewoon over de volle breedte te zien.
  • De vier onder elkaar zetten in stroken kan natuurlijk ook. Wel bekijken op een beeldscherm met een beetje resolutie, anders blijft er erg weinig over!
Nu maar hopen dat de externe site er geen frame-buster in gaat zetten, of van een variabele scrollhoogte gebruik gaat maken. ;)

Met vriendelijke groet,
CSShunter
________
PS: Ik sta er trouwens versteld van dat mensen met hun volledige naam en email-adres (en soms mail-adressen van anderen ook nog!) een klacht op die site zetten. Via het privacy-regelement moet je toestemming geven dat de hele complete klachtenbrief op internet wordt gezet, - anders werkt het niet: "Door akkoord te gaan met deze privacy policy gaat u akkoord met de volledige plaatsing van de inhoud van uw klacht".
En ze houden zich aardig op de vlakte: "... niet verantwoordelijk, noch aansprakelijk voor de inhoud van de klachten die geplaatst worden (...), danwel overgenomen worden door andere websites of opgenomen worden in zoekmachines, noch voor de behandeling, afwikkeling, eventuele claims of juridische gevolgen die voortkomen uit de plaatsing van uw klacht."

Als ik vind dat de hele wereld (=Google!) tot in lengte van dagen moet weten dat ik dan en dan een klacht ergens over had, dan zal ik zeker van deze site gebruik maken.
Maar anders niet! :D
 
Laatst bewerkt:
Thx man!

Hier heb ik wat aan -)

Sterker nog het is gelukt wat ik wou. Echt heel erg bedankt! denk dat meerdere mensen hier nog wel wat aan kunnen hebben!

Thx!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan