• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

import csv bestanden euromillions in powerquery

Status
Niet open voor verdere reacties.

Valentin

Gebruiker
Lid geworden
14 feb 2009
Berichten
80
In het verleden gebruikte ik onderstaande vba code om de gegevens van de trekkingen van euromillions te importeren in excel.

Sheets("GameData").Select
ActiveSheet.QueryTables.Add("URL;http://www.nationale-loterij.be/Controls/Draw/DownloadResults.ashx?productId=e07ce0de-9072-436f-b6ec-9a7e9475fa6f&StartDate=" & Sheets(1).Cells(4, 2).Value & "&EndDate=" & Year(Now()) & "1231&ExportData=True", Destination:=Range("A1")).Refresh True

Sheets("FinancialData").Select
ActiveSheet.QueryTables.Add("URL;http://www.nationale-loterij.be/Controls/Draw/DownloadResults.ashx?productId=e07ce0de-9072-436f-b6ec-9a7e9475fa6f&StartDate=" & Sheets(1).Cells(4, 2).Value & "&EndDate=" & Year(Now()) & "1231&ExportData=false", Destination:=Range("A1")).Refresh True

Echter sinds geruime tijd werkt de code niet meer, url gewijzigd?
Nu wilde ik deze gegevens via powerquery importeren in excel, maar op de website van euromillions "https://www.nationale-loterij.be/nl/onze-spelen/euromillions/resultaten" kunnen de gegevens "EuroMillionsFinancialData.csv en EuroMillionsGameData.csv" gedownload worden om vervolgens te openen met excel.
Mijn opzet is om die twee bestanden rechtstreeks te importeren in excel, dus met powerquery een verbinding opzetten naar deze bestanden, maar ik kan de url van deze bestanden niet achterhalen.

euromillions.png

Iemand een oplossing?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan