index domeinnaam

Status
Niet open voor verdere reacties.

ergo

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
29 jun 2010
Berichten
3
Waarschijnlijk een heel eenvoudige vraag: ik heb een domeinnaam geregistreerd, zeg maar www.voorbeeld.nl. Ik heb een webpagina als homepage gemaakt met de extensie index.htm en deze via FTP op de server gezet.

Hoe kan ik er nu voor zorgen dat, wanneer je in je browser www.voorbeeld.nl intikt, je meteen op de homepage komt, die uiteraard www.voorbeeld.nl/index.htm heet?
 
Gewoon intikken www.voorbeeld.nl. Verder niets. Er wordt automatisch gezocht naar index.html. Je kunt wel een andere naam geven, b.v. als je meerdere websites plaatst, maar dan moet je dat er wel achter zetten. Het beste met PHP-extensie. Let er op dat je óf hoofdletters óf kleine letters gebruikt. Mss moet je htm nog veranderen in html.
 
Laatst bewerkt:
In de directory op de server staat zowel een pagina index.htm als een pagina index.html. Geen van beide pagina's krijg ik te zien als ik www.voorbeeld.nl intik, ik krijg ze wel te zien als ik www.voorbeeld.nl/index.htm intik.

Ik krijg de homepage echter niet in de hoofddirectory van de server, enkel in de subdirectory httpdocs. Misschien heeft het daar mee te maken?
 
Ik neem aan dat je webserver Apache draait? Indien ja, dan even het httpd.conf bestand uploaden.

Alvast een hint: Als de dir_module geladen is in httpd.conf:
LoadModule dir_module modules/mod_dir.so

Dan kun je in httpd.conf aanpassen wat er wordt 'gestart' als er géén expliciete .php, .htm, .html etc. geladen wordt via de browser:

<IfModule dir_module>
DirectoryIndex index.php index.html index.htm
</IfModule>

Na aanpassingen in httpd.conf moet Apache worden geherstart om de wijzigingen te activeren.

Succes,

Tijs.
 
De map httpdocs is goed. Dat heb ik n.l. bij mijn host ook. Dan ligt het waarschijnlijk aan het feit dat er 2 bestanden zijn met de naam index.xxx. Probeer eens om er 1 een andere naam te geven en kijk dan wat er gebeurt als je www.voorbeeld.nl intikt.
 
Krolik, inderdaad, zo simpel is het...

Bedankt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan