Internet Explorer 8 in voorjaar 2008

Status
Niet open voor verdere reacties.

Ron01

Gebruiker
Lid geworden
9 feb 2007
Berichten
78
Microsoft's Internet Explorer is nog altijd de marktleider in de browserwereld. Concurrenten als Firefox en Opera zitten echter niet stil waardoorMicrosoft min of meer gedwongen is op korte termijn de nieuwste versie IE8 van zijn browser uit te brengen.



Ooit in een grijs verleden was Netscape dé webbrowser, die toppositie is reeds lang geleden door Internet Explorer van Microsoft overgenomen. Met name omdat Microsoft zo slim was de browser te integreren binnen zijn Windows besturingssysteem. Nu ondervindt Microsoft op zijn beurt flinke concurrentie van andere browsers zoals Mozilla dat recent een tweede bèta van haar Firefox 3 browser uitbracht. Ook het Noorse Opera laat zich niet onbetuigd met een nieuwe versie van haar browser.



Het heeft er inmiddels wel wat van weg dat er een nieuwe browseroorlog is uitgebroken, want het antwoord van Microsoft komt eraan. De softwarereus haast zich namelijk te melden dat een nieuwe versie van Internet Explorer IE 8 volop in ontwikkeling is en naar verwachting in de eerste helft van 2008 uit zal komen.



Het is nog niet helemaal duidelijk wat we allemaal van de nieuwe IE8 mogen verwachten, maar volgens Dean Hachamovitch, baas van het IE ontwikkelteam van Microsoft, heeft de nieuwe IE8 de Acid2 test met succes doorstaan. De Acid2 test wordt door browser-ontwikkelaars gebruikt om te zien of hun browser CSS en HTML testpagina’s die volgens de standaarden van het Web Standards Project gemaakt zijn foutloos weergeeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan