internet snelheid verhoogd?

Status
Niet open voor verdere reacties.

knackje

Gebruiker
Lid geworden
9 sep 2002
Berichten
563
Hallo allemaal ik las onderstaand artikel op tweakers.net maar heb een vraagje. IK heb tiscali adsl via babyxl. Wordt mijn internet snelheid nu ook verhoogd. Ik dacht dat ik ook bbned gebruikte.

Zie hieronder het artikel:





KPN en BBned verhogen snelheid ADSL-abonnementen
Door Kevin Levie - zaterdag 6 september 2003 - 01:08
De twee grootste Nederlandse breedbandaanbieders, KPN ADSL en BBned, hebben beide bekendgemaakt de snelheden van hun ADSL-abonnementen te verhogen. Via deze twee aanbieders biedt het overgrote deel van de ADSL-providers abonnementen aan. Naast de groeiende concurrentie in het onderste marktsegment gaan de aanbieders nu ook in het midden- en topsegment concurreren op snelheid. Hoewel de consument gebaat is bij een hogere snelheid voor dezelfde prijs, komen de grenzen van de ADSL-techniek steeds dichterbij: steeds meer abonnementen worden al met de maximale upstream van 1Mbit geleverd en abonnement met de maximum-downloadsnelheid van 2-8Mbit komen binnen het bereik van steeds meer consumenten.

Uit een bericht van WebWereld blijkt dat BBned per 15 september de downloadsnelheden van zijn DSL Economy-abonnementen gaat verdubbelen. Eerder maakte BBned al bekend dat de upstream van de duurdere abonnementen verhoogd zou worden als reactie op de Double Upstream-abonnementen van KPN, maar nu is bekend geworden dat klanten ook kunnen gaan profiteren van een hogere downloadsnelheid: het Economy-pakket krijgt een snelheid van 512/256kbit (was 256/256kbit) en de middeldure abonnementen wordt 1024/512kbit (was 512/256kbit) en 2048/1024kbit (was 1024/512kbit).

De abonnementen van KPN ADSL krijgen een soortgelijke downloadsnelheid, maar de upstream blijft enigszins achter. Dat blijkt uit een persbericht van het telecombedrijf. Het Lite-abonnement krijgt een snelheid van 384/96kbit (was 256/64kbit), het Basic-abonnement wordt 1024/160kbit (was 768/128kbit) en het Extra-abonnement wordt 2048/320kbit (was 1536/256kbit). De Double Upstream-varianten van het Basic- en Extra-abonnement stijgen mee naar 1024/320kbit en 2048/640kbit. Uiterlijk 30 november zullen de snelheidsverhogingen voor alle bestaande klanten zijn gerealiseerd.
 
Het is nu Tiscali Wholesale (voorheen BabyXL) ik heb het zelf ook maar heb nog geen verandering gemerkt...
 
*** Nu is het extra ballen dat ik geen adsl kan krijgen hier. Whaaaaaa De KPN maakt eindelijk weer winst waarom krijgt de andere 13% van nederland dan geen adsl?
 
Geplaatst door Dolfhin
*** Nu is het extra ballen dat ik geen adsl kan krijgen hier. Whaaaaaa De KPN maakt eindelijk weer winst waarom krijgt de andere 13% van nederland dan geen adsl?

Omdat KPN alleen de snelst winstgevende gebieden heeft willen dekken. Onze haagse uitmelkers hadden dit vind ik al lang moeten regelen met KPN. Maarja, die zijn zo in hun eigen politieke taaltje gezonken...
 
Maar weet iemand of ik mijn internet snleheid nu ook verhoogt wordt?

Alvast bedankt

Knackje
 
Geplaatst door knackje
Hallo allemaal ik las onderstaand artikel op tweakers.net maar heb een vraagje. IK heb tiscali adsl via babyxl. Wordt mijn internet snelheid nu ook verhoogd. Ik dacht dat ik ook bbned gebruikte.
Zoals je zelf al schrijft maak je gebruik van het Babyxl netwerk(overgenomen door Tiscali), en dat is wat anders dan het BBned netwerk.

Zo te zien krijg je dus geen hogere snelheden, tenzij Tiscali ook meegaat in deze "battle".
 
nog niet ..anders hadden we wel bericht gehad..daar zijn ze wel vlug als het in hun voordeel is...
 
Nee knackje,
er zijn grofweg 4 netwerken waarvan er 2 gaan verhogen, dat zijn BBNed(september) en KPN(november).
<a href="http://www.adslmetacrawler.com" target="new"><img src="http://www.adslmetacrawler.com/images/netwerken.gif" BORDER="0"></a>

Ongetwijfeld zullen de andere 2 ook meegaan:)
 
Laatst bewerkt:
Wij van KPN hebben het maar makkelijk: eerst van 512 naar 768 en nu weer naar 1024 :).
 
Ik klaag ook niet, ben benieuwd waneer het geschied is :D

groeten Oossie
 
Kan alleen wat zeggen over Demon, waar ik bij zit.

Onderstaande is een bericht van Demon zelf (uit de nieuwsgroep demon.nl.support). Er wordt daarin ook wel wat over BabyXL gezegd:
---VERHOGING UPLOADSNELHEID SOMMIGE ABONNEMENTEN---
Enige tijd geleden is er door bronnen anders dan Demon Internet bekendgemaakt dat bbned de uploadsnelheid van enkele DSL pakketten gaat verhogen. Het gaat daarbij om de diensten 2048/512Kbps (1:25) en 2-8Mb/512Kbps (1:25). De uploadsnelheid wordt verhoogd naar 1024Kbps.
Tot nu toe heeft Demon geen reactie op deze berichtgeving en vragen erover gegeven, aangezien er nog onduidelijkheid bestond over de gevolgen van de wijziging.

Sinds 1 september worden alle 2048/512 en 2-8Mb/512 (1:25) lijnen die bij bbned worden aangevraagd, geleverd met de upstreamsnelheid 1024Kbps, en worden bestaande lijnen die geupgrade worden naar 2048Kbps of 2-8Mb downloadsnelheid, automatisch met 1Mb uploadsnelheid opgeleverd.

Bestaande lijnen en orders die nog niet zijn opgeleverd worden door bbned niet automatisch aangepast. Voor dergelijke lijnen dient Demon een upgrade aan te vragen. bbned berekent Demon hiervoor eenmalig 25 euro (excl. BTW) per lijn.

Demon is nog met bbned in onderhandeling over eventuele andere oplossingen om de verhoging van de upstreamsnelheid voor bestaande klanten uit te voeren.

Er is voor klanten met deze pakketten momenteel geen mogelijkheid om een upgrade van de uploadsnelheid uit te voeren, al dan niet tegen betaling van 29,75 euro (incl. BTW). Of deze mogelijkheid er komt is afhankelijk van de uitkomst van de onderhandelingen met bbned en zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Nogmaals: het is momenteel nog niet mogelijk om de upstreamsnelheid van bestaande pakketten te verhogen terwijl de downstreamsnelheid hetzelfde blijft. Wij vragen u te wachten tot Demon de onderhandelingen met bbned heeft afgerond en ook wij meer duidelijkheid hebben over de mogelijkheden hiertoe.

Overigens zal de wijziging voor klanten die via BaByXL zijn aangesloten op hetzelfde moment mogelijk worden, dan wel ingaan, als voor klanten die via bbned zijn aangesloten.


Reactie van Demon medewerker op het bericht van BBNed (bericht van BBNed kwam later dan de mededeling hierboven):
bbned heeft een persbericht uitgebracht over verhoging van snelheden. Voordat de groep nu weer vol gaat staan met allerlei vragen, wil ik vast even melden dat jullie in de loop van de week een officiele aankondiging van Demon kunnen verwachten naar aanleiding van dat persbericht.

Ik, noch andere Demon-medewerkers (dus ook support, het heeft dus geen zin om te bellen met vragen) kunnen momenteel al nadere informatie geven naar aanleiding van dat persbericht. Wacht de aankondiging af.


en

Ik heb even los uit m'n hoofd (dus niet officieel) een business case
geprobeerd op te stellen en kom erop uit dat het persbericht dat bbned
vanmiddag heeft verstuurd, Demon ongeveer 80.000 euro eenmalig en
100.000 euro per maand kost.

Als je je nog afvroeg of Demon blij is met deze actie van bbned...


Even afwachten nog maar voor 100% duidelijkheid omtrent Demon dus......
Zelf denk ik dat we bij Demon voorlopig alleen een verdubbeling van de upload krijgen.
En voor Tiscali ....?!?!?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan