Is dit een goed planning software bedrijf?

Status
Niet open voor verdere reacties.

rbolijn

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
17 jul 2009
Berichten
1
Visibox, specialist op het gebied van planning-software. Te weten project planning en personeels planning. Uw personeel wordt (beter) ingezet op basis van competenties en beschikbaarheid. Layout planbord naar eigen ontwerp samen te stellen, verder betaalt u geen licentiekosten per gebruiker en zijn alle technische updates gratis.

Bekijk de website www.personeelsplanning.nl en www.projectplanning.nl voor meer informatie

Het ziet er goed uit op het 1e oog. We hebben een groot software pakket nodig namelijk. Ik weet niet wat goed is namelijk. kwam dit tegen via internet.

Mvg R. Bolijn:thumb:
 
Laatst bewerkt:
Nou, mooie sites hoor. Ben erg onder de indruk!
[/sarcastische mode off]

Even serieus:
Je moet zelf bedenken wat je verwachtingen zijn van een bepaald stuk software. Een lijst maken met 'must haves' en 'nice to haves'. Vervolgens een aantal leveranciers selecteren en uitnodigen voor een gesprek. Tijdens het gesprek je niet verbazen over wat het pakket allemaal kan (in een eerste gesprek kan een pakket alles namelijk). Vervolgens laat je ze een bedrijfsgerichte case maken. Maw jij levert data aan en vertelt wat je wilt zien en waar op dit moment de problemen zijn (of te wel, wat je nu niet ziet). Laat hen vervolgens maar opdraven met een uitgewerkte case, waarin ze laten zien dat hun pakket kan wat jij wilt. Een beetje hoog van toren blazen is nooit verkeerd, jij betaalt hen uiteindelijk (en vaak zijn het geen kattepis bedragen).

Middels die case zie je snel genoeg welke leveranciers wel iets kunnen en welke niet. (ik heb het bij mijn vorige werkgever meegemaakt, toen we op zoek waren naar een nieuw ERP pakket, dat een van de leveranciers zijn pakket niet aan de praat kreeg.... Fantastisch... Zweten en maar mompelen: 'dat doet 'ie normaal niet hoor!')

Zeker als je een groot pakket nodig hebt: rustig aan, de juiste stappen doorlopen en een weloverwogen beslissing nemen. Let ook op de kosten! 'Pakketmannetjes' hebben altijd kosten waar eerst niet over gesproken wordt, maar die met een offerte naar boven komen. Exorbitante consultancy uren/kosten bijvoorbeeld.

Succes,

Zqwiqly.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan