Eh, Nee-nee!
D.w.z. er zitten wat volwassen adders onder het gras:
- Alleen als het 100% eigen creaties zijn (eigengemaakte foto, eigengemaakt schilderij, enz.), dan mag je ze op je site zetten. En dan mag je ze ook verkopen.
- Als het bewerkingen zijn van vanaf internet geplukte afbeeldingen, mag het in principe niet (tenzij je toestemming van de maker hebt: die heeft het auteursrecht / copyright).
- Maar zelfs al zegt iemand dat ie zelf iets gemaakt heeft (of toestemming heeft), dan hoeft dat niet altijd zo te zijn: kan ook gejat zijn! En het is erg lastig, zeg maar onmogelijk, om alle inzendingen te controleren. Het kan bv. ook een ingescande en al of niet bewerkte afbeelding uit een (bv. buitenlands) tijdschrift zijn, en kom daar maar eens achter.
- Als je op je site werkstukjes van anderen wilt gaan publiceren, ben jij de uitgever - en dus aansprakelijk voor eventuele copyright-schending, of voor "gelegenheid geven". Er hoort op je site dus tenminste een juridisch waterdichte clausule te staan dat de publicatie onder verantwoordelijkheid van de inzender is, en dat als iemand de oorspronkelijke maker van iets is, deze zich tot jou kan wenden waarna je het er onmiddellijk af zult gooien.
- Een oorspronkelijke maker kan behalve het stopzetten van het publiceren ook "achterstallige gebruiksrechten" (geld voor gebruik van de afbeelding) eisen, èn daar bovenop een schadevergoeding voor het onwettig gebruik.
- Daarbij zou de maker zich ook nog "aangetast in naam en goede eer" kunnen voelen (en dat bij de rechter hard kunnen maken), bv. als iemand dit heeft gemaakt van deze.

- Als je iets moois hebt verkocht, kan dat een eigen leven gaan leiden. Als het geen te verzenden hardcopy is maar een digitale afbeelding, kan de koper het op z'n site zetten, en dan kan iemand anders het daarvandaan kopiëren, dat valt niet tegen te houden. Of de koper kan het doormailen aan een kennis, die het doorstuurt aan een kennis die het op z'n site zet. Van dat soort dingen.
Afijn, aan het publiceren van dingen die (gedeeltelijk) niet van jezelf zijn, zitten ontzettend veel haken en ogen, zeker als daar (micro)geld bij komt kijken.
Wat ik je zou aanraden: je eens terdege verdiepen in alle juridische toestanden over internet-afbeeldingen.
En misschien blijkt het hele idee dan toch jammer genoeg niet uitvoerbaar te zijn; zou zomaar kunnen.
Met vriendelijke groet,
CSShunter
__________
PS: Dit was een reactie op nummer #2. Intussen zijn er meer!
PS2: Ook al staat het er niet bij dat iemand het copyright heeft, met een © tekentje en zo, dan heeft de maker toch het copyright: daar is zo'n zinnetje niet voor nodig!
Er bestaat dus niet zoiets als "echt copyright", het copyright is er gewoon altijd. Wel kan de maker / copyright-hebbende toestemming verlenen het werk te openbaren. Maar dat moet je dan zwart op wit ergens van de maker weten. Soms zijn er "rechtenvrije" afbeeldingen, d.w.z. de maker hoeft er geen geld voor te hebben, maar kan er wel andere voorwaarden aan koppelen, bv. naamsvermelding e.d.