laptop start heel traag op

Status
Niet open voor verdere reacties.

testoboy

Gebruiker
Lid geworden
15 jan 2001
Berichten
252
mijn laptop start heel traag op, na het inloggen, duurt het heel lang vooraleer ik kan werken op mijn pc. Er starten programma's op, ik heb al verschillende uitgeschakeld via msconfig maar het gaat niet sneller hierdoor. ati is precies ook een serieuze opstartprobleem
Na de opstart en het opstarten van de programma's kan ik deftig werken.
bedankt voor uw reactie
 
Ik neem aan dat het werken met de computer, na het opstarten, fabuleus gaat en de vertraging dus alleen buiten de directe invloedssfeer plaatsvindt tijdens het laden. Er zijn hulpprogramma's die alle opstart items laten zien en deze kunnen laten uitschakelen. Er zijn namelijk een aantal plaatsen waar deze informatie kan worden verzameld en dit zijn er meer dan je denkt. Een programma dat heel bekend is en ook bij TuneUp Utilities 2008 zit heet Autoruns, dat HIER te downloaden is. Vaak is het probleem een indexeerder die je sneller kan laten zoeken. Windows zelf heeft ook een indexeer service die voor heel veel vertraging kan zorgen maar deze is standaard niet actief en zou u later geïnstalleerd moeten hebben. Bij Start - Alle Programma's - Opstarten kun je bijna altijd van dergelijke items vinden. Sleep alles wat niet echt nodig is naar een reserve map die u bijvoorbeeld "niet opstarten" noemt. Een foto-programma kan een indexeerder hebben die je daar in het menu kunt uitschakelen. U vindt bij Opstarten verder vaak hulpprogramma's die bestanden sneller kunnen laten openen en helemaal niet nodig zijn.

U schrijft niet hoe lang het opstarten duurt, dat was eigenlijk wel interessant geweest, neem de tijd eens op. Iedere computer doet dat aanmerkelijk langzamer als toen er nog niets op geïnstalleerd was. De volgende link verwijst naar een klein onderzoek met een lijst waar de opstartvertraging van enkele bekende programma's te zien is. http://www.thepcspy.com/read/what_really_slows_windows_down/5 Een virusscanner kan heel goed een bepaalde taak hebben bij het opstarten. Bekijk daarom in de instellingen of dat het geval zou kunnen zijn.

Het is denk ik nodig om goed te defragmenteren. Windows kan dit in ieder geval niet. Ik doe dit met TuneUp Utilities 2008 (een eenvoudige defragmentatie en niet met bestanden in een bepaalde volgorde of iets dergelijks) en de systeembestanden met PageDefrag. Als u defragmenteert kunt u het Pagefile of Wisselbestand ook defragmenteren door dit eerst helemaal uit te schakelen (het "virtuele geheugen" dus) en opnieuw op te starten. Meteen na defragmentatie van de harde schijf kunt u het weer inschakelen. Vervolgens moet het register defragmenteren. Dit moet met een programma hiervoor, dat ook de fouten opspoort en verwijderd. Eusing Free Registry Cleaner is een gratis programma dat dit kan en dat ik wel eens gebruikt heb. TuneUp Utilities 2008 http://www.tune-up.com/products/tuneup-utilities

Bedenk dat je beter update services kunt uitschakelen binnen de programma's die u gebruikt. Die kunnen voor problemen zorgen.

Kijk eens in de logboeken: Configuratiescherm - Systeembeheer - Logboeken. dubbelklik op eventuele foutmeldingen voor de beschrijving. Hierbij opgemerkt dat er altijd fouten zullen zijn, ook als de computer goed werkt.

Misschien heeft de taakplanner wel iets te doen. Start - Bureau accessoires - Systeemwerkset - Geplande taken.

We gaan maar niet uit van het ergste maar ongewenste software kan een oorzaak wezen. Programma's waarmee je goed malware kunt opsporen en verwijderen zijn: MBAM vanaf http://www.idealsoftware.nl/MBAM en Super Anti Spyware vanaf http://www.superantispyware.com/?tag=GOOGLE-SUPERANTISPYWARE te downloaden. Een virus onschadelijk maken betekent vaak het verwijderen van bestanden en daar sta ik niet voor in dus wees er voorzichtig mee.

Ik hoop dat u wat aan mijn eerste suggesties heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan