MalwareBytes en SuperAntiSpyware (pro)

Status
Niet open voor verdere reacties.

ruut

Verenigingslid
Lid geworden
20 apr 2005
Berichten
518
Mijn free edition van SuperAntiSpyware is verlopen en nu wordt mij de Proversie aangeboden.
Ik heb echter al F-Secure en MalwareBytes. Op zich ben ik heel tevreden over SuperAntiSpyware maar kunnen deze samen of levert dit conflicten op?
 
Hoi Ruut, in tegenstelling tot antivirus software kan anti spyware programma's wél afzonderlijk worden geinstalleerd.
Het is alleen niet raadzaam om meerdere spywareprogramma's tegelijk te laten scannen.
 
Wat is de reden dat Super Anti Spyware niets meer waard zou zijn? Ik wil het aanschaffen maar is dat zonde van het geld?
 
Hallo Ruud,

De anti-virus en anti-spyware scanners wat ook wel de verzamelnaam anti-malware scanners wordt gegeven.
Hebben meestal twee scanner methodes, de on-demand scanner die je met de hand start, en de real-time scanner die met de computer wordt opgestart.
Als er verschillende real-time scanners worden opgestart dan gaan die real-time scanners in regel op gegeven moment elkaar in de weg zitten en tegen werken door dat ze b.v tegelijk de bestand gaan scannen of elkaar steeds blijven scannen enz.
Daarvoor moet je op de computer het beleid aannemen om van 1 anti-malware scanner je hoofd scanner te maken waarvan ook de real-time scanner kan opstarten.
En de andere anti-malware scanners kan je als de tweede,derde of de twaalfde anti-malware scanner erbij zetten, waarvan je alleen de on-demand scanner gebruikt.
Het voordeel kan b.v zijn dat je zo met de ene scanner de andere scanner kan controleren op een malware infectie.

Welke anti-malware scanner is er nou goed zie je vaak overal staan.
En daar hebben ze dus van anti-malware testen voor.
Waar dan een deskundige vakman een computer klaar maakt met een anti-malware scanner er op en er 100.000 malware programma's ofzo op los laat.
Wat voor hem geen enkel probleem is want hij is tenslotte de vakman en ICT specialist wat waarschijnlijk ook zijn werk zal zijn, dus die computer werkt optimaal en de software die er op staat vanzelf sprekend ook.
Maar jammer genoeg is bij een gemiddelde computer gebruiker dat nou niet altijd zo.
En als er morgen weer een nieuwe virus is die op de computer van een gewone gebruiker komt te staan of als er morgen meschien wel een hele nieuwe virus techniek wordt los gelaten.
Tja dan zeg zo'n test ook niet veel meer.

Belangrijk is of een anti-malware scanner regelmatig wordt bijgewerkt.
Niet alleen de lijst van malware definities ook of de scanner met die nieuwste techniek wordt aangepast en bijgewerkt.
Erg belangrijk is het natuurlijk ook of je tevreden bent over de software en er goed mee om kunt gaan.
Tenslotte staat PC voor Personal Computer.

Lijkt me een goede combinatie F-Secure als hoofdscanner met MalwareBytes en SUPERAntiSpyware erbij voor de extra on-demand scans.:thumb:
 
OK. Dank voor je uitgebreide informatie. Zo ga ik het doen. Opgelost.
 
ruut,

Waarom SUPERAntiSpyware het slecht doet is mij onbekend. Om die reden gaf ik al een link naar Wilders Security Forums waar flinke discussies zijn te vinden over de slechte detectie door SUPERAntiSpyware en daar reageert ook de maker van het programma regelmatig op.

Bekijk eens een heleboel tests waarbij een flink aantal programma's inclusief SUPERAntiSpyware werden getest tegen de nieuwste malware. De malware werd ook daadwerkelijk gestart in een poging het systeem te infecteren en een paar programma's boden in die tests zeer weinig bescherming. Bekijk die tests hier en klik onderin de pagina op "Older Entries" om nog meer testresultaten te zien.

Einresultaat van die tests kun je hier bekijken. SUPERAntiSpyware staat niet in die lijst vermeld vermeld omdat het pas later deelnam aan de tests, de eerder genoemde tests laten in ieder geval duidelijk zien dat het programma het erg slecht deed vergeleken met een paar andere programma's.
 
Ragdoll,

Het is een mythe dat je nooit 2 realtime anti-malware programma's tegelijk moet gebruiken. Sommige anti-malware programma's zijn juist ontwikkeld om realtime naast een ander anti-malware programma te kunnen werken. Malwarebytes Anti-Malware is een aanvullend Anti-Malware programma dat realtime gebruikt kan worden in combinatie met andere anti-malware/antivirus programma's.
Een programma als Emsisoft Anti-Malware is ook een volwaardig antivirus programma, toch kan dit programma tegelijkertijd met andere antivirus/anti-malware programma's gebruikt worden.

Wanneer je een 2e programma dat je voor de beveiliging gebruikt zelf moet starten, wanneer het jou uitkomt, om te controleren of het 1e programma fouten heeft gemaakt dan ben je eigenlijk niet goed bezig. Je moet voorkomen dat het systeem geïnfecteerd raakt, dat is de bedoeling van de beveiliging: Het systeem beschermen tegen infecties. Achteraf gaan controleren of het systeem geïnfecteerd is geraakt en dan proberen de infecties te verwijderen is onzinnig. Zeker met banking malware, ransom malware en andere malware die gegevens steelt of jouw systeem gebruikt voor kwalijke zaken heeft dat weinig zin, het kwaad is dan al geschied.
 
Laatst bewerkt:
lightframe,

De laatste keer dat mijn systeem is geinfecteerd, dat was niet in deze eeuw ! ;):d
 
Ragdoll,

Ik snap ook niet hoe sommige mensen het elke keer weer voor elkaar krijgen om hun systeem te infecteren. Ik word nogal eens gebeld met het verzoek een systeem te repareren omdat het niet meer goed werkt door malware. Dat doe ik dan, en kijk tevens even in de geschiedenis/quarantaine van de geïnstalleerde beveiliging. Die staat dan vaak vol met malware die nog wél werd tegengehouden door de beveiliging...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan