Map delen in Vista

Status
Niet open voor verdere reacties.

wildog

Gebruiker
Lid geworden
11 sep 2007
Berichten
15
Om in vista een gedeelde map te maken moet deze zich in de rootdir van C: bevinden.
Op deze computer moet je ook een geldig account en bijhorend paswoord maken.
Indien je nu probeert om op een andere computer (ook een vista) contact te maken met de eerste computer (via netwerkverbinding maken) komt het systeem de login en paswoord vragen.
Vanaf hier kan je de gedeelde map gebruiken op beide computers.
Echter waneer je de systemen heropstart verwacht je dat automatisch een verbinding tot stand wordt gebracht(indien je de juiste vinkjes hebt gezet natuurlijk)
Je kan echter van een kale reis thuiskomen: de computer geeft de boodschap dat niet alle netwerkverbindingen kunnen worden hersteld!!!
Indien je dan op het icoontje in de taakbalk klikt opent zich een venster waarbij een rood kruis staat aangeduid bij de netwerkmap. even klikken erop, terug de login en paswoord ingeven en je netwerk werkt opeens weer goed ... tot de volgende opstart.
Na een ganse voormiddag zoeken heb ik gevonden dat je niet de rechte weg mag nemen maar een ommetje moet maken bij het ingeven van gebruikersnaam en paswoord op de tweede computer?
Maak hier eerst de keuze: Verbinding maken via een andere gebruiker
Resultaat: het netwerk werkt perfect, de verbindingen worden automatisch gemaakt bij inloggen.
Heeft hier iemand soortelijke ervaringen mee?
 
Je kan ook Met wachtwoord beveiligd delen uitvinken in de opties van Vista in Netwerkcentrum.

Eventueel de user Iedereen toevoegen in de machtigingen van de desbetreffende map.
 
vista in netwerk

de twee computers waarvan sprake staan in een schoolnetwerk en zijn bedoeld voor de directie en de secretaresse. Een ganse computerklas en enkele xp computers voor de leerkrachten maken ook deel uit van datzelfde netwerk. Iedereen toegang geven tot de informatie die tussen deze 2 pc's dient uitgewisselt te worden kan dus niet. Alle pc's kunnen via een cisco router naar internet. Vandaar dat ik gezocht heb om enkel deze 2 vista pc's een map te laten delen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan