Meerdere postbussen openen Outlook / Exchange

Status
Niet open voor verdere reacties.

digitalmania

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
11 mrt 2007
Berichten
2
Beste heren / dames,

Ben net nieuw hier op het forum en het lijkt me wel zo netjes om me eerst voor te stellen.

Ik ben Rob en werk als bedrijfsleider in een partycentrum. Daar doe ik ook alles op het gebied van techniek. Waaronder dus gedeeltelijk serveronderhoud. Ik ben geen specialist in het installeren van server software maar kan me redelijk redden bij niet te complexe handelingen.

Zelf heb ik meer kaas gegeten van Design software zoals Adobe Illustrator, Photoshop e.d. Ook audioprogramma's als Adobe Audition en Logic Audio (Mac) zijn voor mij leuke hobby's :)

Dat was in het kort mijn inleiding. Ik heb al het een en ander doorgespit maar kom de oplossing voor mijn probleem niet tegen :(

Bij mijn werkgever draaien ze dus een Windows 2003 server met Exchange 2003. De clients gebruiken Outlook (2000, 2002 en 2003). Alles werkt prettig en stabiel, echter hebben we 1 probleempje. We werken met openbare mappen om een gezamenlijke agenda te beheren. Opzich werkt dat goed. Maar indien je Active Sync gebruikt dan kun je deze niet altijd synchroniseren met je mobiele telefoon. Verder lopen we steeds vaker tegen het probleem aan dat onze info postbus eigenlijk door iedereen gelezen zou moeten worden zodat er zeer snel geantwoord kan worden naar klanten.

Mijn idee was dus om een extra postbus aan te maken in Exchange en deze in Outlook onder de diverse accounts te openen als extra postbus. Ik heb daarvoor onder de betreffende gebruiker diverse machtigingen toegekend voor degene die toegang tot deze postbus moeten hebben. Tot zover lukt dat allemaal, echter je kan de postbus wel openen maar vervolgens geeft outlook de melding: Kan de map niet weergeven. Microsoft Office Outlook kan geen toegang verkrijgen tot de opgegeven maplocatie. De clientbewerking is mislukt.

Jammer is dat, want tevens hadden we zo dus een gedeelde agenda die wèl met activsync te syncen is voor je gsm of pda.

Wellicht is het probleem sinpeler op te lossen dan dat ik nu denk, dat zou in ieder geval erg mooi zijn.

Alvast bedankt voor jullie antwoord!

Gr.

Rob
 
Je dient ook rechten uit te delen op de gehele postbus en dan apart rechten uitdelen op de dingen die de mensen mogen zien bijv agenda en mail. De gehele postbus kan op lezen staan.

Waarschijnlijk heb je nu alleen rechten gezet op mail/agenda etc

In exchange2000 (en ik weet niet hoe dat in 2003 zit aangezien ik daar niet mee gewerkt heb en het in exchange2007 nog moet uitzoeken) is dat je via active directory op de exchange server de eigenschappen van de postbus op kan vragen en daar iedereen full access kan geven op de mailbox en dan zou het bij exchange general of advanced moeten zitten
 
Laatst bewerkt:
Het lijkt nu goed te werken! Het waren inderdaad de rechten in Active Directory. Daarnaast moest ik dus de rechten ook configureren wat de andere gebruikers mogen (via outlook instellen dus) beetje onduidelijk was het dus, maar nu werkt het, thanx voor de tip:thumb:

Het enige wat ik nu nog moet doen is een soort van regel instellen dat als ik op een mail antwoord via de extra geopend postbus, dat deze ook in dat vakje van verzonden items komt, nu komt dat namelijk bij de eigen gebruiker.

Heb het nog niet kunnen vinden bij regels in outlook, dus mocht hier iemand een oplossing voor hebben dan houdt ik me aanbevolen ;)

Nogmaals dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan