Microsoft brengt patch uit voor fouten in Word 2003

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Problemen met OLE-objecten leiden tot crashes

Microsoft heeft een patch uitgebracht die enkele problemen in Word 2003 moet verhelpen. De nieuwste versie van de tekstverwerker had de nodige moeite met zogeheten Object Linking and Embedding (OLE)-objecten (vaak beelden of data die in een andere applicatie bewerkt worden) in bestanden en crasht als je dergelijke files wilde opslaan of printen.

De automatische opgeslagen reservekopie biedt niet altijd uitkomst omdat Word ook crasht bij het maken van het reservebestand. Omdat dat in de achtergrond gebeurt, lijkt het alsof de Office-applicatie zomaar vastloopt.

De beste manier om de patch aan te brengen is via de update-site van Microsoft Office.

Netwerkbeheerders of gebruikers die patches zelf willen installeren, kunnen de links volgen in dit Knowledge Base-artikel. Op deze pagina vind je overigens meer informatie over het OLE-probleem.

Uit het artikel blijkt dat de download ook andere fouten in Word 2003 verhelpt. Het gaat onder meer om bugs waardoor thumbnails van pagina's niet verschijnen, links die in een e-mail door elkaar lopen, en een lichte incompatibiliteit met Word-documenten gemaakt op een Mac.

Bron: zdnet.nl
 
Laatst bewerkt:
Microsoft tool om verborgen Word data te verwijderen.

Microsoft tool om verborgen Word data te verwijderen.

Microsoft heeft een tool beschikbaar gesteld om verborgen data in Word bestanden te verwijderen. De metadata die in Word achterblijft heeft al voor de nodige problemen gezorgd. Zo stond de Engelse overheid op haar achterste benen toen de auteurs van een controversieel rapport via de metadata achterhaald konden worden en ook de Deense premier moest toezien dat men Word gebruikte om achter de herkomst van zijn nieuwjaarstoespraak te komen. De tool die op deze pagina gedownload worden werkt alleen met Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint bestanden die met Office 2003 of Office XP gemaakt zijn. (SMH)

Bron: security.nl
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan