Microsoft laat zijn oog vallen op anti-virusmarkt

Status
Niet open voor verdere reacties.

saldos

Inventaris
Lid geworden
3 aug 2001
Berichten
10.676
Microsoft heeft GeCAD Software overgenomen, een Roemeense anti-virussoftwarefabrikant. Over Microsofts intenties wordt druk gespeculeerd.

De overheersende gedachte is dat Microsoft via GeCAD de concurrentie in de anti-virusmarkt aangaat.

GeCAD heeft een eigen productlijn ontwikkeld, genaamd RAV AntiVirus. De software is geschikt voor zowel Windows als Linux en diverse applicaties, waaronder Microsoft Exchange en Novell GroupWise.

In een verklaring heeft Microsoft laten weten GeCAD over te nemen om 'anti-virusoplossingen voor Microsoft-producten en -diensten' te kunnen leveren.

Lange termijn
Jan Sundgrun, analist bij Forrester Research, verwacht niet dat dit op korte termijn voor grote veranderingen zal zorgen. Op termijn kan er echter een geheel nieuwe markt ontstaan, zo denkt Sundgrun.

Overigens kan het volgens de analist nog wel jaren duren voordat Microsoft een rol van betekenis kan spelen in de markt voor anti-virussoftware.

"Microsoft wordt een concurrent met een groot voordeel. Ze kunnen het bundelen [met Windows, red.] en als het gratis is, zullen klanten het eerst willen proberen alvorens een ander product te kopen", redeneert Sundgrun.

Dit zou het concurrentielandschap drastisch veranderen en mogelijk een Netscape-scenario blijken te zijn voor andere anti-virusspelers. Microsoft heeft inmiddels laten weten zijn av-software niet gratis te zullen bundelen met Windows of andere producten. De huidige spelers op de anti-virusmarkt hebben gelaten gereageerd. Microsoft heeft hen voor de officiële bekendmaking geïnformeerd over de overname, mogelijk om zo negatieve reacties weg te nemen.

Verder heeft Microsoft nog geen details bekendgemaakt.


Bron: webwereld
 
Ha ha, dat had ik net ook gelezen en op een andere topic gemeld, nog meer M$-vingers in de internet-pap, of we daar blij mee moeten zijn?
 
begrijpelijk stap, als je OS jes verkoopt en veiligheid is een belangrijk zaak tegenwoordig dan wil je er natuurlijk ook viruscanner in je bezit hebt zodat je dit klanten aan kan bieden. Ze zouden dit natuurlijk wat graag in windows inbouwen. Alleen dat moeten ze voorlopig maar effe niet doen :)
 
Ondanks de XP firewall heb ik nog geen klachten gehoord van de firewall makers dat ze minder verkopen. De kritische gebruiker kiest toch wel voor kwaliteit en de niet-kritische gebruiker zou toch geen programma hebben aangeschaft, of het nu is ingebouwd of niet.

Het zou echter wel erg prettig zijn om de componenten die je niet gebruikt te kunnen verwijderen. Voor de liefhebbers: XPlite van de makers van 98Lite vordert gestaag, dus over een tijdje kunnen die componenten er toch uit :)
 
Als de virusscanner straks net zo buggy is als de rest van microsoft software kunnen een hoop mensen hun lol nog op.

ik hou het wel bij de gevestigde orde zoals norton of mcaffee , ea ;)
 
Geplaatst door tazman
...hun lol niet op.

...beste redactie meneer ;)

Maar slim zijn ze wel, ook op het forum heeft 90% (of meer?) internet explorer en msn messenger. Bundelen en opgeilen met icoontjes is genoeg blijkbaar. Verder de aandacht erbij houden met vele patches en lekken en je denkt iets te hebben dat werkt. Meer aandacht naar de OS i.p.v. wat daar om heen zit, maar ik heb dan ook geen commercie-gen in me.
 
Microsoft staakt ontwikkeling RAV...

Donderdag, 11:13 uur - Microsoft haalt RAV AntiVirus - vooral populair op Linux-platforms - na de overname van GeCAD uit de markt. Dit tot grote onvrede van miljoenen gebruikers.
Dit heeft de softwarefabrikant bevestigd. RAV wordt - naar eigen zeggen - wereldwijd door meer dan tien miljoen mensen gebruikt.

RAV AntiVirus for Mail Servers ondersteunt een reeks aan serverproducten, waaronder Sendmail, Qmail en Postfix. Ook is het geschikt voor diverse besturingssystemen, zoals diverse Linux-varianten en BSD.

Woensdag werd bekend dat Microsoft het Roemeense GeCAD Software, de fabrikant van RAV, overneemt. In een verklaring liet Microsoft weten de aangekochte technologie te willen gebruiken om 'anti-virusoplossingen voor Microsoft-producten en diensten' te kunnen leveren.

Nu Microsoft echter heeft aangegeven RAV van de markt te zullen halen, beginnen experts zich hardop af te vragen wat Microsoft nu écht wil met virussoftware voor mailservers die op Linux, de tegenhanger van Windows en Exchange, draaien.

"Ik weet niet waarom Microsoft een Linux-bedrijf heeft gekocht", aldus Andreas Marx, software-expert aan de Duitse universiteit van Maagdenburg. "De Windows-tak van GeCAD is erg klein vergeleken met hun Linux-activiteiten."

GeCAD zal de huidige klanten nog blijven ondersteunen tot het einde van hun contract. Wat hierna gebeurt is nog niet duidelijk, maar de kans is groot dat de gebruikers dan op zoek moeten naar een nieuwe virusscanner.

Bron: http://www.webwereld.nl/nieuws/15315.phtml
:rolleyes:
 
Norton Antivirus die spyware wil gaan verwijderen en Microsoft die virusscanners maakt? :rolleyes:

Dat kan nooit goed gaan ;)
 
Nou weer wel...

Doel overname Roemeens bedrijf duidelijk...

Microsoft is wel degelijk van plan binnenkort met een eigen virusscanner op de markt te komen. Daarvoor gaat het technologie gebruiken van het overgenomen Roemeense antivirus-bedrijf GeCad. Dat bevestigen woordvoerders van Microsoft in Nederland.

In reactie op de overname van GeCad werd al gespeculeerd over Microsofts bedoelingen met de aangekochte technologie. Dat de softwarereus een eigen virusscanner zou ontwikkelen, leek kenners en analisten echter niet waarschijnlijk. De virusscanner van Microsoft wordt niet in Windows geïntegreerd, maar als los softwarepakket uitgebracht. Het initiatief maakt onderdeel uit van het Trustworthy Computing-project dat er voor moet zorgen dat Microsoft een betere naam krijgt op veiligheidsgebied.

Met de komst van Microsofts nieuwe product kunnen bestaande anti-virus bedrijven als Symantec en McAfee hun borst nat maken. Een woordvoerder van Microsoft zegt echter dat het Netscape-drama zich niet zal herhalen. Daarbij werd de Netscape-browser volledig uit de markt geduwd door de opname van Internet Explorer in Windows. "Dat zal nu niet gebeuren. De scanner wordt niet in Windows geïntegreerd en mensen zijn vrij de virusscanner wel of niet te gebruiken.’

Bron
 
Ach, bij DOS 6.X leverde M$ ook een AV-functie. Dat was een fiasco, wat een baggerprogramma was dat.
 
Geniepig kijk ik al uit naar de testen/kritieken, of het moet de ultieme AV worden...ze kopen toch al zowat alle kennis op...geld zat!
 
Geplaatst door caveman
Ondanks de XP firewall heb ik nog geen klachten gehoord van de firewall makers dat ze minder verkopen. De kritische gebruiker kiest toch wel voor kwaliteit en de niet-kritische gebruiker zou toch geen programma hebben aangeschaft, of het nu is ingebouwd of niet.

Het zou echter wel erg prettig zijn om de componenten die je niet gebruikt te kunnen verwijderen. Voor de liefhebbers: XPlite van de makers van 98Lite vordert gestaag, dus over een tijdje kunnen die componenten er toch uit :)

Inmiddels is XPlite 1.o Gold build 1.00.0174 uit.
http://www.litepc.com/xppreview.html
http://www.litepc.com/release_notes/xplite.html

Heeft iemand het al kunnen uitproberen...en is het het waard?
 
Op zich is de overname vanuit strategisch opzicht een hele slimme.
Wanneer je de virusprogramma's voor een alternatief besturingssysteem Linux van de markt haalt, dan zorg je ervoor dat je eigen besturingssysteem aantrekkelijker wordt.
Ik vraag me af of het overgenoemen bedrijf misschien goed in de bedrijvenmarkt zit voor alternatieve systemen als Linux.
Dan is deze overname en het eerste bericht goed te begrijpen.
Het bericht een dag later is ook logisch omdat een dergelijk handelen niet echt gewaardeerd wordt in de wereld beweert men juist met iets positiefs en opbouwends bezig te zijn.
Dit is natuurlijk alleen vanuit hun perspectief geredeneerd, want wie zit er op te wachten dat Microsoft haar monopoliepositie nog verder uitbreidt.
Ook hier kun je dit weer verklaren.
Monopolie is iets wat ze altijd hebben nagestreeft.
De laatste jaren is dit enigzins aangetast door de rechtszaken.
Nu proberen ze het weer via een andere mogelijkheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan