Mogelijk virus & Data Execution Prevention.

Status
Niet open voor verdere reacties.

LangeveldA

Gebruiker
Lid geworden
26 okt 2006
Berichten
44
Het volgende probleem.

Tijdens het scannen met Ad Aware blijft het programma hangen op een bepaalde file. Deze file staat in de locatie C:\Documents and Settings\dre\Local Settings\Temp
De file zelf is een folder met een naam van een cd die ik ergens anders heb staan. Het is dus geen bestand met een onbekende naam.

Op het moment dat ik trachtte deze file te verwijderen in windows explorer kreeg ik een melding van windows dat DEP (Data Execution Prevention) in werking trad en sindsdien heb ik geen toegang meer tot de bewuste file.
De site van microsoft geeft aan dat DEP in werking treedt wanneer er mogelijk sprake is van een kwaadaardige code. Ik heb ook op internet gelezen hoe ik DEP kan uitschakelen of alleen toegang kan laten verschaffen tot windows explorer. Mijn vraag is alleen of dit verstandig is? Kan ik trachten deze file zelf te verwijderen?

Ik maak me ook een beetje zorgen omdat ook mijn virusscanner (Avast) en mijn andere spyware programma AVG allebei vastlopen. Ik heb met hijack al een aantal gevaarlijke dingen verwijderd.

P.S. ik draai windows XP met SP2
 
. Ik heb met hijack al een aantal gevaarlijke dingen verwijderd.

Dat had je beter aan Deskundige over kunnen laten.

Dan verwijs ik je door naar Nucia/Aso
Aanmelden is geheel kosteloos.

5. Eenmaal op Nucia, doe dan als volgt:

Lees eerst de handleiding van HijackThis:
http://www.nucia.nl/toonhandleiding.php?handleidingid=9

Lees dan het volgende bericht goed door:
http://www.nucia.nl/forum/showthread.php?t=12

Plaats daarna je HijackThis-log in de daarvoor bestemde forumsectie:
http://www.nucia.nl/forum/forumdisplay.php?f=38

Vermeld ook daar je probleem erbij.



Succes ;)

Groeten Bandit123 :)
 
Alvast bedankt voor de reactie.

Ik zal voor de zekerheid nog een keer mijn log opsturen maar als ik opnieuw een scan doe met hijack komen er geen problemen meer naar boven (althans voor zover ik met het oog van een leek kan nagaan natuurlijk) ik baseer dit ook omdat ik de rest van de scan hetzelfde resultaat gaf als voor de virusproblemen begonnen.

Maar het gaat mij ook even met name om die DEP. Als windows die DEP in werking stelt betekent dat dat er dan zowiezo sprake is van een code of ziet windows een probleem als ik bepaalde files wil verwijderen?
 
Dat laatste zou best eens kunnen,maaar wacht eerst het resultaat op Nucia af
 
Ik heb inmiddels de problemen opgelost. Het waren onder andere pipas.a en een trojan die de boel verziekten. Ik heb dit middels hijack this, fixit en avg anti spyware opgelost!!!

Met dank

:thumb:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan