Nederlandstalige versie Opera 7.54 uit..

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Nederlandstalige versie Opera 7.54 uit

De nieuwste versie van de open source-browser Opera is nu ook in een Nederlandstalige versie beschikbaar. Zo bericht hccnet.nl Opera 7.54 dicht een aantal ernstige beveiligingslekken uit de vorige versie; de makers raden gebruikers dan ook aan om de upgrade te downloaden. De vorige Nederlandstalige versie van Opera die uitkwam was versie 7.23. Wie van deze versie overstapt naar 7.54 zal niet alleen nieuwe functies zien, maar ook een nieuwe interface, aldus een recensie op Zdnet.

De alternatieve browser is voorzien van een ingebouwde chatcliënt voor IRC-kanalen en kan RSS-feeds tonen. Als verbetering wordt verder de snellere zoekmachine van het meegeleverde e-mailprogamma genoemd. Hiermee zijn e-mailberichten te doorzoeken op steekwoorden, ook de e-mails die in oude Opera-versies zijn ontvangen. Verder ondersteunt Opera alle webstandaarden.

Opera is beschikbaar in een gratis en in een betaalde versie. Wie 34 euro betaalt, beschikt over een reclamevrij surfprogramma. Wie liever geen cent uitgeeft, zal binnen de interface, grafische banners of tekstadvertenties van Google moeten accepteren. (CG)
 
De nieuwe Opera ziet er wel aardig uit, ik hoop alleen dat ik alles nog weet te vinden.
 
Heb er ook geen verstand van maar volgens deze artikelen wel, althans onderdelen: http://web.wanadoo.nl/internet_archief_41-43049-1.html
"Onderzoekbureau Onestat berekende dat de open-source browsers Mozilla en Opera in de afgelopen maanden een aantal tienden van procenten van het marktaandeel van Explorer hebben afgesnoept. Mozilla realiseerde een groei van 0,3 punten naar een totaal marktaandeel van 2,1 procent. Ruim 1 procent van alle internetters gebruikt Opera en Safari, de nieuwe webbrowser van Apple, groeide naar een gebruikersgroep van 0,7 procent. ‘Peanuts’ in vergelijking met Explorer, maar het is voor het eerst sinds 1995 dat Explorer marktaandeel heeft verloren."
http://www.computertotaal.nl/downloads/prog.cfm?id=169
"De 'patch' bestaat uit het verbeteren van de code van het OpenSSL-gedeelte (Secure Sockets Layer) in de browser. Deze techniek wordt gebruikt om een veilige verbinding te maken tussen een client en een server, met name voor protocollen van een hoger niveau zoals bijvoorbeeld HTTP. OpenSSL is de open source-variant van deze techniek."

Al lezende heb ik trouwens wel oren naar deze browser.
Interessante info: http://www.multidesk.be/operatic/
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan