oem retail verschil ?

Status
Niet open voor verdere reacties.

a194645

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
11 nov 2001
Berichten
1.591
kan er me iemand vertellen wat het verschil is tussen de oem en retail versie van windows xp

alvast bedankt
johnny
 
OEM:

Een versie (van Windows bijvoorbeeld) die niet los verkocht wordt in een mooie doos, maar een versie die tegelijk met een ander product (bijvoorbeeld een computer) wordt verkocht zonder speciale verpakking. Deze OEM-versie is dan ook goedkoper voor de verkoper (maar niet voor de consument).

Retail:

Windows in een mooie doos etc
 
inderdaad wat m@rio zegt...

OEM = Simpel

Retail = Compleet (boekjes etc.)
 
ok , dus het is niet zo dat de oem versie van windows xp minder is dan de retail maar eigelijk is het in dit geval de verpakking en boekje uitleg enz.. dat onbreekt

en de oem versie krijgt dacht ik wel voledige ondersteuning niet ?
 
Nee, je krijgt als je Microsoft belt geen ondersteuning. Die verantwoording ligt bij een OEM versie bij de fabrikant. Vandaar dat het produkt ook veel goedkoper is. Uiteraard kan je wel alle updates binnen halen!
 
Laatst bewerkt:
Nog even wat opgezocht!

Dit komt uit Software & Information Industry Association Anti-Piracy FAQ

Is it legal to install an original equipment manufacturer (OEM) version of software on a computer other than the one on which the software came?
OEM software is only distributed when sold with specified accompanying hardware. When these programs are copied and/or sold separately from the hardware, it is a violation of the license with the software publisher, and therefore illegal.

Kortom, een OEM versie mag eigenlijk alleen bij een nieuwe PC geleverd worden en niet op een andere PC worden geïnstaleerd!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan