opnieuw opstarten

Status
Niet open voor verdere reacties.

jankei

Gebruiker
Lid geworden
5 nov 2005
Berichten
9
Vraagje. Ik heb een Compaq computer met windows 98. Sinds enige tijd loopt de computer vast bij het opnieuw opstarten. Het afsluiten gaat goed. Het beeld wordt even zwart en begint met opstarten. In het opstartvenster komt een zandloper. deze loopt af tot bijna onderin en doet dan niets meer. Iemand enig idee wat hiervan de oorzaak is?
 
Dit zijn vaak de lastigste (maar toch ook veelal simpel op te lossen vragen).

De oorzaak kan liggen in tal van zaken, varierend van een hardwareprobleem (een defect) tot een software(driver) probleem.

Daar tussenin nog een heleboel andere dingen zoals bijvoorbeeld niet goed geupdate antivirussoftware en / of problemen met een virus en/of spyware.

Kortom, het kan aan 1001 dingen liggen. Om je vraag goed te kunnen begrijpen is het voor lezers belangrijk om te weten wat aan je systeem is veranderd (hardwarematig en/of softwarematig) kort VOOR dat het probleem zich voordeed.

Zelfs een Norton update levert wel eens problemen op, dus ga in gedachten goed na WAT er is gedaan toen het probleem zich voor het eerst manifesteerde.
 
om maar vast een voorzetje te geven:

het feit dat de machine "vreemd" doet TIJDENS het laden van Windows, KAN bijvoorbeeld duiden op een niet goed gelukte update van Windows.
 
Geplaatst door gast0225
het kan aan 1001 dingen liggen.
In zo'n geval kan het nooit kwaad Windows opnieuw te installeren over de bestaande installatie heen:
Doe de Windows cd-rom in de drive.
Open Windows Verkenner, klik met je rechter muisknop op je cd-romstation en klik op Verkennen. Klik in het rechter venster op Setup en volg de aanwijzingen.
Als je wordt gevraagd de oude gegevens op te slaan om dit ongedaan te kunnen maken, kun je voor Nee kiezen (kost je anders 130 Mb schijfruimte).
Al je systeem- en programma-instellingen blijven behouden. Je hoeft ook de registratiecode niet opnieuw in te voeren.
Tijdens deze procedure worden fouten in het register en/of systeembestanden hersteld.

Guus.
 
opgelost

Ik heb windows opnieuw geinstaleerd en alles werkt weer zoals het hoort.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan