Outlook Express loopt vast bij ingeven e-mailadres of beantwoorden bericht

Status
Niet open voor verdere reacties.

Stupido

Gebruiker
Lid geworden
15 okt 2004
Berichten
7
Hallo!

Ik kamp met een netelig probleem: ik werk al een tijdje met Outlook Express 6 en nog nooit noemenswaardige problemen gehad, tot nu... Sinds enkele dagen loopt Outlook Express keer op keer vast wanneer ik een nieuw bericht open (meer bepaald bij het ingeven van het e-mailadres) of een bericht wil beantwoorden.

Ik heb zowat alles geprobeerd:
-overtollige bestanden van de computer gegooid om schijfruimte vrij te maken;
-gedefragmenteerd;
-3 verschillende virusscanners laten lopen (geen enkele virus gedetecteerd!);
-Ad-aware laten lopen én nog een andere scanner op spyware en malware (ca. 60 spyware bestanden die er werden afgegooid)
- de meest recente security patch van Microsoft gedownload en geïnstalleerd
- systeem herstellen naar een twee weken terug
- uiteindelijk: back-up gemaakt van Outlook Express-gegevens, OE eraf gegooid en opnieuw geinstalleerd...
- schijfcontrole uitgevoerd (geen fouten)

... tevergeefs het probleem blijft...
En ik word vanzelfsprekend zo langzamerhand wanhopig...

Ik heb de indruk dat de computer gewoon helemaal vastloopt wanneer ik Outlook Express gebruik (op geheugencapaciteit van ca. 61%). Ik kan het programma open houden, mails ontvangen, maar zodra ik berichtjes wil beantwoorden of te lang in de opties begin te 'prutsen' loopt de boel vast.

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand zou kunnen zijn??? Zie ik iets voor de hand liggends over het hoofd???

Alle hulp is welkom!
Hartelijk dank voor jullie reactie!

Stupido
 
Welke versie windows? Wat voor inet verbinding?
Ik heb er een documentje voor.
Als je dat volgt, heb je 90% kans dat het probleem is verholpen.

Aan je verhaal te lezen heb je al iets dergelijks gedaan van wat er in mijn doc. staat.
Maar volg die eens nogmaals EXACT zoals beschreven.
 
Laatst bewerkt:
Hier een doc. voor win 98 en win 2000 / xp.
 
Laatst bewerkt:
Tevergeefs...

Hallo Paul,

Bedankt voor je hulp!
Ik had dit inderdaad al eens gedaan, maar wel op een ietwat andere manier.

Alles netjes uitgevoerd en ... zelfde probleem.
Ik kan e-mails ontvangen, maar zodra ik een nieuw bericht open en het e-mailadres van de bestemmeling begin in te tikken loopt het programma vast... Zelfde fenomeen bij het beantwoorden van een bericht.
Het lijkt alsof Outlook Express mijn toetsenbord niet herkent en helemaal TILT slaat bij de tekens die het ontvangt. Ik begrijp er helemaal niks van...

Ik werk tussen haakjes met Windows Millennium (jaaaaaaaaaaaaaaa, ik hoor je al kreunen...). Wat bedoel je precies met inet-verbinding? Ik surf via de kabel...

Enig idee wat hier aan de hand zou kunnen zijn?
 
Ad-aware laten lopen én nog een andere scanner op spyware en malware (ca. 60 spyware bestanden die er werden afgegooid)

Toch raad ik je aan een Hijack This Log te plaatsen aangezien deze vaak nog rommel vindt die andere progjes soms over het hoofd zien: alle info+dwonload Het plaatsen van een Hijack this log in deze sectie Daarna plaats je het Log hier > Hijackthis Log's Druk daar op de knop "Plaats een vraag" en post je log. Experts helpen je vervolgens verder.

-3 verschillende virusscanners laten lopen (geen enkele virus gedetecteerd!)
Hopelijk heb je niet daadwerkelijk 3 virusscanners op je pc want dat is vragen om moeilijkheden...
 
Bedankt Gezina!

Ik heb net een log geplaatst, hopelijk kunnen de specialisten me ietsje verder helpen. Ik werk inderdaad wel met twee geïnstalleerde virusscanners naast elkaar (AVG en Panda) maar dat is inmiddels al drie jaar zo en nog nooit problemen gehad. Wanneer ik ze uitschakel blijft het probleem ook, ik heb alle mogelijke 'uitschakelcombinaties' al geprobeerd, soms zit het probleem inderdaad bij zo'n ellendig programma dat de boel plost begint te blokkeren (heb dit al gehad met mijn firewall).

Hopelijk brengt het log een en ander aan het licht!

Groetjes,

Stupido
 
idemdito

Hallo,

ik zit met hetzelfde probleem, het probleem begon met outlook 2000: eerst haalde het programma moeilijk alle mail binnen en later als ik outlook opende liep de pc vast. Daarna outlook gelaten voor wat het was en Outlook Express geactiveerd als standaard mailprogramma. Er bleek plots niets meer aan de hand te zijn, alle mails worden mooi binnen gehaald en verzonden, tot ik een mail probeerde te beantwoorden toen liep Outlook Express vast, doorsturen of nieuwe berichten maken zijn dan weer geen probleem. Tevens als ik een nieuw e-mailadres in m'n adresboek schrijf loopt dit programma ook vast.
Ik ben nu ook gaan kijken waar m'n adresboek staat: C/Documents and settings/Naam/Aplication Data/Microsoft/Adresbook/Adresboek bestand maar de inhoud komt niet overeen met wat er in m'n adresboek staat, in m'n adresboek staat veel meer. Via 'Bestand' kan ik het adresboek ook niet exporteren of importeren, deze opties blijven grijs.

Mijn pc loopt met XP, SP2 en Outlook Express 6, slechts 1 antivirusprogramma en een internetverbinding via LAN op ADSL. :confused:

Groeten, Mike13
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan