Patches Microsoft beperken netwerkverkeer...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Patches Microsoft beperken netwerkverkeer
Snelheid kan drastisch zakken


De Update 893066 (MS05-019) van Microsoft, bedoeld om beveiligingslekken in de TCP/IP-Stack te dichten, beperkt ook de mogelijkheid om van zogenaamde Raw Sockets gebruik te maken.

Alle data die via het internet wordt verzonden wordt voor verzending verdeeld in kleinere pakketjes. Bij aankomst op de plaats van bestemming worden deze pakketjes weer samengevoegd tot een groot pakket dat voor de ontvanger bruikbaar is. Raw Sockets kunnen door een programma worden gebruikt om die kleinere IP-pakketjes samen te voegen. De Raw Sockets worden helaas ook gebruikt door personen met minder goede bedoelingen.

Al met de komst van Service Pack 2 voor Windows XP was het gebruik van Raw Sockets standaard niet meer mogelijk. Wel was het nog mogelijk om de blokkering van de Raw Sockets te omzeilen. Ook dat is nu niet meer mogelijk.

Het blokkeren van de Raw Sockets is sinds de laatste updateronde van Microsoft in principe de derde beperking in de functionaliteit van Windows XP. Eerder werd al bekend dat twee andere updates een negatieve invloed op het (inter)netverkeer konden hebben. Een update zorgt voor een beperking van de Windows Size van de datadoorvoer op een netwerk. De snelheid kan daardoor terugzakken naar 25 procent. Een andere update, waarbi gebruik wordt gemaakt van een nieuwe sleutel in het Register van Windows XP, kan ervoor zorgen dat er problemen optreden in de communicatie tussen cliënt en server.

Dat deze problemen kunnen optreden is weliswaar door Microsoft vermeld in de desbetreffende Security Bulletins maar wie gebruik maakt van de door Microsoft zo gepropageerde Automatische Update zal die Security Bulletins zelden of nooit onder ogen krijgen. Bron: breekpunt.nl

* Update 893066 (MS05-019) van Microsoft
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan