PC doet niets meer, alleen ventilatoren draaien

Status
Niet open voor verdere reacties.

neetjedem

Gebruiker
Lid geworden
11 dec 2007
Berichten
26
Hallo,

Ik heb een probleempje. Ik heb sinds vandaag een nieuwe videokaart ingebouw in mijn PC. Een Club3d X1650pro. Ik wilde graag Call of Dute Modern Warfare spelen en mijn vorige kaart voldeed niet aan de eisen. Vorige week ook al geheugen uitgebreid.

Vandaag dus de kaart geïnstalleerd en hopla, draaien maar. Call of Duty deed het perfect, mooi en snel. Van al dat schieten krijg je dorst dus ik naar de huiskamer even wat drinken. Half uurtje later kom ik weer boven en......PC staat uit en wil niet meer aan??? In eerste instantie deed de pc bij het aanschakelen niets meer dan de ventilatoren een fractie van een seconde laten draaien en poef, dan ging hij weer uit. Inmiddels is het zo dat alle ventilatoren draaien, maar dat was het dan ook. Van de voeding draait, van videokaart en processor ook, maar ik hoor geen "computer opstart geluiden" en het beeld blijft zwart. De lampjes achter van de netwerkkaart branden maar dat is alles wat er brandt.

Nu zag ik (te laat) op de doos van de videokaart dat de voeding 350watt of meer moet zijn. Mijn voeding is slechts 300watt, heb ik de voeding om zeep geholpen of nog veel meer??
Op de videokaart zit ook een voedingsaansluiting, deze heb ik natuurlijk aangesloten, heeft de videokaart te veel gevraagd van de voeding, of kan ik nog ergens anders naar kijken?? Of is heel het spulletje gewoon te heet geworden??

HELP.
 
Hoi,

Als de voeding te licht is geweest, hoef je niet persee iets beschadigt te hebben. De voeding kan ook simpelweg dan geen spanning leveren uit veiligheid, door zichzelf dan uit te schakelen.
Heb je niet nog een andere voeding? En probeer anders weer om je oude kaart terug te plaatsen om zo te testen of alles nog werkt!:)
 
Schakelt de voeding zich dan vanzelf na een tijdje weer aan????
Ik zal even proberen met de oude videokaart.
 
Haal in ieder geval ff al de stroom eraf, installeer de oude kaart en probeer als het lukt op te starten vanaf de veilige modus (F8 indrukken tijdens opstart) Als dit lukt verwijder de driver van de nieuwe kaart en start weer opnieuw op. Daarna weer gewoon opstarten en kijken of alles weer goed opstart. later weer de oude driver installeren en dan toch maar een zwaardere voeding kopen! Daarna weer is proberen om de nieuwe kaart te installeren.

Ps. Welke processor heb je?
 
met de oude videokaart het zelfde probleem, eigenlijk doet ie daarmee nog minder, want dan draaien de fans nog geen halve seconde, met de nieuwe nu weer, blijven ze draaien...
 
Ik wou dat ik zover kwam dat er iets op beeld te zien was, maar nee.
Ik heb een Pentium4, 2.4Ghz, 1Gb geheugen en dus die 512Mb videokaart nieuw, waarmee ik precies een half uurtje heb ge-call-of-duty-ed...

Het is net of het mobo geen spanning krijgt, maar dan zou het ventilatortje van de processor ook niet draaien toch??
 
Laatst bewerkt:
Hmm, Nu je pc open hebt of heb gehad, zit er niet teveel stof in de fans? Misschien is schoonmaken? Je processor zou het ook wel aan moeten kunnen.
 
Toen ik vorige week het geheugen heb vervangen, heb ik ook meteen stof verwijderd, maar was niet buitensporig veel. Dit kan dus volgens mij niet de oorzaak zijn.

Gaat zo'n voeding vanzelf weer aan de gang als ik m een nachtje laat staan?
 
Nu zag ik (te laat) op de doos van de videokaart dat de voeding 350watt of meer moet zijn. Mijn voeding is slechts 300watt

Dit zegt toch eigenlijk genoeg lijkt me en is verder zoeken overbodig.

Zoiets vraagt om een voeding die voldoende vermogen kan leveren.
Kies wel een voeding van een goed merk en koop geen rotzooi.

http://forum.techzine.nl/forum/list_messages/87874
 
Laatst bewerkt:
Misschien ff afkoelen ja, maar ben bang van niet:(
Draai je op vista?
Vista alleen draait net stabiel op 1 gb ram, als je er ook nog die videokaart bijdoet en je speeld een redelijk zwaar spel + die voeding die eigenlijk te zwak blijkt te zijn....:confused:

Zitten de geheugenreepjes goed vast in het sloten?

Ik ben bang dat of je voeding of mobo de ... is!
Probeer anders een andere voeding te regelen als dit mogelijk is. Test ook je scherm even op een andere pc.
Druk alle kabels nog eens goed aan, en start na een tijdje is opnieuw op.
 
Hoi,

Nee ik draai op XP, maar ik heb zojuist een oudere voeding die ik nog had (ook 300watt helaas) even gerepareerd. Hier deed de fan het niet meer van en van mijn eigen voeding wat dat het enige wat nog werkte, dus die heb ik over gezet. Voeding erin en HOPLA, ik type dit berichtje op mijn eigen PC, hij doet het dus, ik moet alleen even geen Call of Duty spelen denk ik want dan zal ik deze voeding ook wel overbelasten met die nieuwe videokaart. Nieuwe voeding is onderweg van 450watt, komt goed.

Bedankt voor de hulp
 
Hoi,

Mooi dat het opgelost is, en er verder geen beschadigingen zijn:thumb:
Normaal gesproken nooit in een voeding gaan klooien hé, laat dit aan specialisten over!:p
De fan repareren kan nog wel, en is in dit geval doeltreffend geweest.

veel succes met je systeem verder:thumb:
 
Ik werk zelf dagelijks met witgoed electronica, ik heb er gelukkig een beetje kaas van gegeten :thumb:. De pc draait nog steeds en ik krijg dinsdag de nieuwe voeding binnen, ga hem dan meteen vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan