Printen via internet

Status
Niet open voor verdere reacties.

Wallievis

Gebruiker
Lid geworden
31 dec 2014
Berichten
36
Ik verblijf regelmatig in een hotel. Soms zou het handig zijn dat ik een of ander formulier via internet kan afdrukken op mijn thuisprinter ( HP M254nw ).
Google heeft blijkbaar de stekker uit de Cloud Printer getrokken, dus de vraag : zijn er alternatieven voorhanden, maar gezien mijn beperkte kennis, zeker geen te ingewikkelde toestanden. Meer iets van > programma installeren - printer toewijzen en klaar.
 
HP ondersteunt toch HP ePrint?
https://www.hpsmart.com/be/nl/cms/HPC/ePrint

En anders kan je ook een VPN gebruiken, wat ik eigenlijk een van de beste oplossing vindt als je overal op een veilige wijze toegang wilt krijgen tot je eigen netwerk.
 
Je kunt op deze printer HP ePrint gebruiken. Dan gaat de print via de HP servers naar jouw printer (die daarvoor wel even geregistreerd moet worden voor deze service. De printer krijgt een eigen e-mail-adres). Ik denk dat de print niet echt via HP gaat maar dat ze een route voor jouw afdruk opbouwen.

Dan kun je nog de web service gebruiken (https://docs.microsoft.com/en-us/wi...ementing-web-services-on-devices-for-printing) . En daar zou een VPN wel veiliger zijn.

Zit er een persoon op jouw print te wachten? Dan kun je natuurlijk ook email of wetransfer gebruiken. De ontvanger kan dan zelf de print uitvoeren.
 
Dank je wel voor de oplossing. Had nog nooit gehoord van HP Eprint, maar account aangemaakt, alles is ingesteld en werkt prima.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan