printer werkt niet goed; geen witregels

Status
Niet open voor verdere reacties.

Renault18

Gebruiker
Lid geworden
1 mrt 2009
Berichten
9
Hallo,

sinds een tijdje is er een nieuwe computer in ons huis. Een iMAc. Daarop staat de printer - hp psc 1200 - geinstalleerd. Ik heb een Windows vista laptop. Voorheen deed alles goed, maar sinds de mac er is kan ik vanaf de laptop niet meer goed printen. Als ik print (welk bestand dan ook) dan print hij heel hoog op de pagina, maw ik heb geen witregels. Hij print dus wel! Ik heb al in de instellingen gekeken maar ik kon niks vinden waarmee ik heb die afstand kon veranderen. Weet iemand hoe ik dat wel kan doen?

Het bonjour programma voor het printen met mac/windows is al een keer opnieuw geinstalleerd.

Alvast bedankt,
Rene
 
Hallo rene ik kan me niet voorstellen dat dit het is maar proberen kun je het altijd. Zit er stofophoping op de geleider. Hoe oud/jon is je printer. Ik heb hier een PDF document en iets over de geleider schoonmaken.

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/bpu70200.pdf

moet je misschien iest formateren.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/searchResults?tmp_facet=%5esetupCategory$&tmp_qt=mac+printer&product=240978&tmp_product=HP+PSC+1200+All-in-One+Printer&cc=nl&dlc=nl&lc=nl&submit=

En hier een troubleshooter.

http://www8.hp.com/nl/nl/home.html

Vul in het zoekvak je printernaam in en kijk eens wat rond.
http://www8.hp.com/nl/nl/home.html
 
Ik ben erbij vergeten te zeggen dat de printer via de Mac wel goed werkt! Met de printer is dus niks mis mee... De printer komt uit 2005/2006.
 
Renault18
Is de printer software voor het apparaat ook geïnstalleerd op de laptop ?
 
Even voor de duidelijkheid, de printer staat op de mac aangesloten. Via het netwerk print ik vanaf de laptop dmv het bonjour programma.
Print ik nou vanaf de mac dan staan de eerste regels op de normale afstand (+- 7-8cm). Maar als ik bijvoorbeeld een Word bestand print vanaf de laptop dan staat de eerste regel op zo een 2-3cm vanaf de bovenkant vd pagina.
Print ik nou iets anders, bijvoorbeeld een foto (rechtermuisknop op de foto - printen) of pdf bestand of wat dan ook, dan print hij ook zo dicht aan de bovenkant. (Het ligt dus níet aan de instellingen van Word.)

Op de laptop staat ook de printersoftware geinstalleerd.
 
Het is inderdaad niet te wijten aan Word of ander programma van waar je documenten , afbeeldingen enz..... wil met afdrukken, maar aan de pagina-instellingen op de laptop, die je eerst moet aanpassen .
Vooraleer op je laptop af te drukken, ga eerst naar Afdrukvoorbeeld en pas daar de pagina-instellingen aan.
 
Laatst bewerkt:
Ik heb het geprobeerd maar het mocht niet baten. In het afdrukvoorbeeld verschillende pagina instellingen (marges) geprobeerd maar het had geen verschil. Het afdrukvoorbeeld op het scherm veranderde overigens ook niet?

Ik heb er eerlijk gezegd niet veel verstand van maar kan het niet zo zijn dat bonjour programma niet de juiste taak doorstuurt waardoor hij op de mac niet goed ontvangen wordt?
 
Het is gelukt! Het bleek dat bij bonjour een hele andere merk printer stond 'aangemeld'. Echter bij de printer naam stond wel de juiste printer. Een beetje verwarrend, maar hij doet het!

Hartstikke bedankt!

gr René
 
Oh Rene :eek: oke dat zijn goede berichten. Goed gedaan. Zet even dat het is opgelost. Dan kunnen anderen hier ook van profiteren. Bedankt voor de terug koppeling. :thumb:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan