Rechtermuisklik in Windows 10 werkt niet meer op bestanden

Status
Niet open voor verdere reacties.

woltersgert

Gebruiker
Lid geworden
15 mei 2001
Berichten
47
Dag helpmij.nl,

met rechts klikken op bestanden werkt niet meer in Windows 10.

na 5 seconden gaat windows terug naar het scherm waar ik rechts heb geklikt.

Rechts klikken op bureaublad etc. werkt allemaal wel.

Mvg,

Gert
 
*KUCH* en je beweert (impliciet) dat dat probleem geldt voor alle typen bestanden, dus zowel filmpjes, afbeeldingen, tekstdocumenten etc.?
Eerlijk gezegd geloof ik dat op eerste blik niet, en gaat het (in werkelijkheid) maar over bepaalde typen bestanden waar je dit probleem hebt.

Desnoods plak je (alleen) een aantal tekstbestanden naar je bureaublad en test je daar opnieuw.

Tijs.
 
rechtermuisklik werkt niet op de volgende bestanden: Word/Excel/PowerPoint/Tekst documenten/pdf bestanden/ jpg bestanden/ png bestanden

rechtermuisklik werkt wel op: Access bestanden/Publisher bestanden.
 
Mail binnengekregen bij beheer, dat vraag nog steeds niet opgelost is.
 
a. Maak eerst een backup van de huidige bestandskoppelingen via de tutorial in deze link
Dit voor het geval je wilt herstellen wat je bij b. ombouwt. Zou verder wel makkelijk zijn als je het bestand MyDefaultAppAssociations.xml die daarna op je bureaublad staat inpakt als .zip bestand en die als bijlage bij je volgende posting doet, dan kunnen we voor specifieke 'probleem'-extensies (.xlsx, .xls, .ppt, .pps, .jpg etc.) meekijken wat er nu is ingesteld.
b. Volg de instructies in deze tutorial, Option 2.
Voer de instructies (= downloaden relevant .reg bestand en die importeren) uit voor de extensies .jpg, .png, .txt, .log, en .pdf. Kijk (na de herstart) goed na of dat inderdaad alleen voor .jpg, .png, .txt, .log en .pdf bestanden oplevert dat rechtsklikken weer werkt. Je kunt daarna voor .pdf documenten weer evt. via Option 1 weer, voor .pdf documenten, Adobe Acrobat Reader instellen als standaardapplicatie als je die liever hebt dan Microsoft Edge.

Voor Office documenten (.pps, .ppt, .doc, .docx etc.) zou ik aanraden om een installatie van Office te herstellen, via appwiz.cpl en dan rechtsklikken op jouw Microsof Office versie en dan Wijzigen kiezen en daar in het proces kiezen voor Herstellen (of Repareren, wat er maar staat). Zou normaal gesproken genoeg moeten zijn om de Office bestandsassociaties te herstellen.

Tijs.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan