Recovery USB-stick maken

Status
Niet open voor verdere reacties.

Het Hof

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
17 jul 2001
Berichten
1.252
Ik heb een Medion PC aangeschaft met een voorgeïnstalleerde versie van Windows 8.1 erop. Bij veel laptops heb je de mogelijkheid om de voor-geïnstalleerde software op USB of DVD te zetten, maar hier ontbreekt die mogelijkheid. Ik kan wel vanuit Windows zelf een herstel-USB-stick maken, maar daar zit dan mijn licentie niet in. Dat is het eerste probleem.

Tweede probleem is: ik heb een dataherstelpartitie gemaakt op een externe schijf, want het heeft geen zin om dat op dezelfde HD te doen, omdat die kan crashen. Maar als ik ga herstellen op een andere computer, dan krijg ik de melding dat de partitie te klein is (wil dit doen op een HD van 500 GB).

Hoe kan ik een goede herstel-USB-stick maken van deze Medion?
 
Gebruik Redo en zet die op een stick.
http://redobackup.org/download.php
Installing to a USB Stick (Optional)

There are two ways to create a bootable USB stick with Redo Backup on it:

1. Installing from CD to USB

Burn a CD, boot from it, and then use the "Install to USB Drive" tool from the start menu. This is the easiest and most straightforward way to put Redo on a USB stick.

2. Installing Directly to USB with Unetbootin

Sometimes, as with a netbook, you may not have easy access to a CD-ROM drive. Advanced users may then wish to use Unetbootin to install the ISO image directly to a USB stick, bypassing the step of burning a CD. If you use an older version of Unetbootin, it will not work. You must have the latest version of Unetbootin downloaded directly from their website.

Met Redo kun je dan een image maken en terugzetten vd schijf.
http://redobackup.org/features.php
Complete Suite of Tools Included
In addition to the Redo Backup and Recovery imaging utility, the live CD provides many essential GUI tools and command line utilities that system administrators will find invaluable. Everyone from novices to advanced power users are finding that Redo Backup makes life easier.

Lees goed!!!
 
Bedankt voor de tips, André, maar het gaat mij ook om de licentie van Windows 8.1. Die wordt meegeleverd met de Medion PC, maar ik kan geen image maken op USB of DVD mét licentie, zoals bij laptops gebruikelijk is.
 
Misschien heb je hier wat aan... er zijn er meer met dit probleem en dan is het de kunst om de key uit te lezen zo dat je die so wie so hebt....
http://answers.microsoft.com/nl-nl/...ndows-81/5322aa1f-dc18-45e1-a2bd-e73c11530f66
met deze tool:
http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html
Supported Products List
..
Microsoft Windows 8 (Doesn't work with Microsoft Volume Licensing)

Meer info:
https://www.google.nl/webhp?sourcei...dows 8.1 licentie key uitlezen herinstallatie
 
Uiteraard heb ik de licentiecode ;), maar ik heb het uitgeprobeerd in een geheel andere computer (naspelend dat mijn schijf dus is gecrasht of voor mijn part de computer in de grand is gevlogen), maar dan krijg ik na het invoeren van de license key de melding dat er al is geregistreerd op een andere PC. Inderdaad kan ik bij Medion een CD bestellen (in de handleidingen op hun website wordt gesuggereerd dat die bij de PC wordt geleverd), maar dan moet ik dus inderdaad betalen voor iets dat ik al heb.
 
Twee x registeren lukt niet als je maar 1x betaald hebt... dus das normaal toch..
Of mis ik iets...
 
Ja, je mist iets of ik was niet duidelijk. Als ik mijn PC of HD zou vervangen, dan moet ik voor een nieuwe PC/HD een geheel nieuwe licentie aanschaffen. Vóór Windows 8 kreeg ik de licentiecode gewoon op papier en kon ik daar wel gebruik van maken op een nieuwe PC. Er was uiteraard wel een controle dat de licentie maar één keer in gebruik was, maar nu mag het alleen nog maar op dezelfde PC.
 
Dus helaas niet voor OEM-versies, omdat het geen papieren licentie meer is, maar ingebakken in de BIOS. En dat is dan nog maar het besturingssysteem, de fabrieksinstellingen van Medion ben je in dat geval sowieso kwijt (tenzij inderdaad een grote image wordt gemaakt van de gehele schijf). het is niet anders. Bedankt voor het meedenken!
 
Er zit helemaal niets van Microsoft in de bios, zo komen die broodjes aap in de wereld.
Enige wisselwerking is via de secure boot.
Microsoft koppelt sommigen bios gegevens aan de licentie en slaat dat cryptisch op.
Een eenmaal geïnstalleerde OEM versie kun je niet meer op andere pc's/laptops gebruiken, een retail wel, die kun je opnieuw activeren.
Een OEM versie kun je wel na vervanging van sommige hardware onderdelen weer activeren alhoewel Microsoft eigenlijk helemaal niet hoeft te doen.

En Microsoft is niet verantwoordelijk voor windows oem versies, dat is de leverancier van de PC of notebook.

En je kunt gewoon een image terugzetten, die werkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan