Hallo, welkom op het forum.
Dat is zo heel moeilijk te zien, het kan allerlei oorzaken hebben. Variërend van 'n veel te grote achtergrond-afbeelding in de body tot, tja, tot van alles eigenlijk. Het is moeilijk om de fout hier te herhalen, omdat de afbeeldingen missen.
Er zit in ieder geval 'n aantal serieuze fouten in je code, en die moeten er eerst uit. Als je geluk hebt, is daarmee het probleem gelijk opgelost, wie weet.
Verder nog wat tips.
* 'n class-naam mag niet met 'n cijfer beginnen, alleen met 'n letter. class="10" mag dus niet. Overigens is 'n naam als '10' niet handig. Nu weet je misschien nog wat je daarmee bedoelde, over 'n jaar weet je dat echt niet meer.
'n Naam als 'wrapper' of 'content' is prima. Overigens is dat ook handig voor anderen, want als ik in je css .10 zie staan heb ik er geen flauw idee van wat .10 voor element is. Bij #content begrijp ik dat wel gelijk.
Omdat dit niet mag, kan dit (ernstige) problemen geven in verschillende browsers.
* Er staat geen doctype aan het begin van je document. Het doctype vertelt de browser wat voor soort html en zo het is, en welke versie. Als je geen doctype gebruikt, probeert de browser er zeg maar het beste van te maken. En dat is vaak niet echt best.
Op zich staat vrijwel al je opmaak (lay-out) in de css, dat is heel netjes. Ik zou dan ook 'n doctype van strict gebruiken, dat controleert daar gelijk ook op. Opmaak in de css is ook goed voor toegankelijkheid voor spraakbrowsers e.d. en voor zoekmachines ('n zoekmachine is te vergelijken met iemand die wordt voorgelezen).
HTML:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
Dit zet je helemaal bovenaan elke pagina (niet in de css, in de html). Helemaal bovenaan, er mag zelfs geen spatie of lege regel voorstaan.
* Er mist 'n charset, tekenset. Die vertelt de browser wat voor soort alfabet je gebruikt. Gelijk na <head> moet je de volgende regel plaatsen:
Code:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
Gelijk na <head>, omdat anders sommige browsers hem missen.
Als je nu opeens vraagtekens of Chinees of zo in je pagina ziet verschijnen, moet je dat maar even melden, want dan moet je nog iets doen.
* Je gebruikt hoofd- en kleine letters en spaties in bestandsnamen. Op Windows maakt dat niets uit, maar op de meeste servers wel.
Over Ons.html kun je beter veranderen in over-ons.html, of over_ons.html
Bij gebruik van 'n - ziet Google het als twee woorden, bij gebruik van 'n _ als 1 woord. Ik neem aan dat dat ook voor Bing en Yahoo en zo geldt.
* De enige tag die absoluut niet in de html thuishoort is <center>. Deze wordt al jaren afgeraden en in de komende versie van html kan hij gewoon helemaal niet meer worden gebruikt. Voor de rest heb je echt heel netjes opmaak en html van elkaar gescheiden. <center> werkt ook niet goed in elke browser en heeft vervelende bij-effecten.
Die <center> en </center> kun je gewoon helemaal weghalen.
Je hele pagina staat in div.wrapper, en die heeft 'n breedte. Als je de css voor die div.wrapper verandert in:
.wrapper
Code:
{
width:1105px;
margin: 0 auto;
}
staat je pagina op de juiste manier in het midden.
0 auto: omdat je alleen maar waarden invult voor boven en rechts, krijgen onder en links automatisch dezelfde waarde. Er staat dus eigenlijk 0 auto 0 auto in de volgorde boven - rechts - onder - links. auto betekent in dit verband: evenveel, oftewel: altijd netjes in het midden.
* Je kunt je html en css op fouten controleren. Dat moet je heel regelmatig doen, want dat voorkomt heel veel extra werk. Bijvoorbeeld bij zo'n class die met 'n cijfer begint had je dan gelijk bij de eerste keer 'n foutmelding gekregen.
html:
http://validator.w3.org/
css:
http://jigsaw.w3.org/css-validator/
Als je dus geluk hebt, is 't opgelost als de validators geen fouten meer geven. Maar dat is even afwachten.